Gå til hoved-indhold
16-årige Victor Ladefoged og 15-årige Mads Poder vandt overraskende EM-bronze i Finland uden træning. Foto: PR-fotoKapsejlads
16-årige Victor Ladefoged og 15-årige Mads Poder vandt overraskende EM-bronze i Finland uden træning. Foto: PR-foto

Mads og Victor vinder U17 EM-bronze i 29er trods træningspause

Efter at have misset VM som besætning i USA tjekkede KDY-sejlerne i stedet ind til EM. En beslutning, de bestemt ikke kom til at fortryde. De havde ikke sejlet sammen i en måned.

Af Sara Sulkjær |

Kalenderen har ramt mandag den 9. juli. Om blot én dag hopper 29er-sejlerne Mads Poder og Victor Ladefoged på flyveren mod USA, hvor de har kvalificeret sig til ungdommens verdensmesterskab. 

Et stort mål for KDY-drengene, der længe har set frem til at konkurrere mod de bedste sejlere i verden. Men sådan går det ikke. 

Mandag nat får Mads Poder konstateret blindtarmsbetændelse. Han opereres samme dag om formiddagen. Modsat forventningen bliver Poder ikke klar til mesterskabet, og han erstattes i stedet af 29er-sejler Frederik Formsgaard, der kæmpede med om UVM-udtagelsen. 

Et plaster på såret

Det var derfor langt fra planen, at Mads Poder og Victor Ladefoged skulle stille til start ved 29ernes europamesterskab i Finland, som blev et plaster på såret for besætningen. 

Ikke desto mindre blev det et stævne, hvor drengene i den grad fik vind i sejlene. Med en U17-bronzemedalje og en samlet andenplads blandt de europæiske U17-drenge gik mesterskabet over al forventning - også selvom sejlerne bestemt ikke havde overtrænet op til:  

- Mads var fuldstændigt drænet for energi, og havde det rigtigt dårligt, hvilket gjorde, at vi ikke havde sejlet sammen i en måned inden dette stævne. Derfor var vi lidt skeptiske overfor, hvordan vi ville præstere til dette EM, forklarer drengene. 

Sidste sejlads blev afgørende

Skeptissen blev hurtigt gjort til skamme. Som 24. båd ud af 45 kvalificerede KDY’erne sig sikkert til guldfeltet, hvorefter tre dage med finalesejladser ventede. 

Her bød førstedagen på en 29. og 24. plads i let vind og store bølger, hvilket gjorde det svært for besætningen at holde farten. 

En fart, der til gengæld kom (rigeligt) af på andendagens første sejlads, hvor teamet måtte inkassere en tyvstart og kunne gå på land med en UFD-8-19-21-serie. 

En 15. plads i tredjedagens enlige sejlads blev derfor altafgørende og betød, at sejlerne kunne vende retur til Danmark med en bronzemedalje i kufferten: 

- Bronzemedaljen betyder rigtig meget, fordi det er første gang, vi vinder noget til et internationalt stævne. Det ser ud som om, at vi næsten tog fat lige der, hvor vi slap, skriver sejlerne til minbaad.dk. 

Drengene kæmper her om medaljerne på vandet i Helsinki. Foto: Poder/Ladefoged Sailing

content-loader
content-loader
content-loader