Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det danske hold til Ungdoms VM i USA. Foto: Jan Christiansen.

Ungdoms VM-holdet slog ikke til i USA - tog kun 20. plads

Ungt dansk hold deltog ved Ungdoms VM uden topresultat. Men træner og talentudvikler Jan Christiansen roser de unge sejlere for deres indsats. Danmark blev nummer 20 i holdkonkurrence.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Det danske Youth Sailing World Championship hold er hjemvendt fra USA, hvor de har sejlet ungdoms VM. Danmark stillede op i seks klasser ud af 9 mulige. Næsten 390 sejlere fra 66 nationer deltog.

Talentudvikler hos Dansk Sejlunion, Jan Christiansen og sejler Mathias Bruun Borreskov var med som trænere, da det danske hold sejlede ud for Corups Christi i den amerikanske stat Texas.

Udfordringer kort før afgang

- Alle på holdet har ydet en rigtig flot indsats i forbindelse med dette års YSWC i Corpus Christi. Danmark endte som nummer 20 i holdkonkurrencen, hvad der er tre pladser bedre end sidste år, fortæller Jan Christiansen og fortsætter på Dansk Sejlunions facebook-side.

- Og igen må man sige, at set i lyset af at det var et ret ungt hold, Danmark stillede til start med og at vi mistede originalbesætningen i 29'er efter Mads Poder fik blindtarmsbetændelse, så er det et OK resultat, udtaler Jan Christiansen.

- Men vi vil gerne være i top 10 med flere af vores sejlere og vi vil gerne være med i nogle af medaljekampene. Jeg kan mærke på flere af de mere erfarne sejlere iblandt dette års deltagere, at vi ikke helt slår til og at vi gerne vil gøre det bedre, fortæller Jan Christiansen.

Danmark stillede op i klasserne, Laser Radial Men, Laser Radial Women, RS:X, Nacra 15, 29'er Men og 29'er Women.

Næste års YSWC sejles i Gdynia i Polen.

Resultaterne for de enkelte discipliner og holdkonkurrencen i Corpus Christi kan findes her.

content-loader
content-loader
content-loader