Gå til hoved-indhold
De fem danske Zoom8 drenge der var på træningslejr i Palamos.Kort Nyt
De fem danske Zoom8 drenge der var på træningslejr i Palamos.

Zoom8 sejlere på lejr i Spanien - træning og tyske gloser

Zoom8 sejlere var på træningslejr i Palamos, Spanien. Lejren bød på træning, venskaber på kryds og tværs af lande og en mulighed for at træne sprog. Sejlerne fortæller om deres oplevelser.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Fem danske Zoom8 sejlere var hen over nytåret på en 9-dages træningslejr i Palamos i Spanien. Træningen blev afholdt sammen med 17 andre Zoom8 sejlere fra Østrig som en træning til det kommende europamesterskab, der afholdes der i påsken.

Den danske Zoom8 klassetræner Bo Jarvig og hans kollega fra Østrig Stefan Hess styrede lejren i fællesskab med en af Spaniens bedste Europajollesejlere, Sergi Perezdela.

Og netop de tre træneres input og forskellige måder at give det videre på var noget sejlerne værdsatte højt. De perfekte forhold i Palamos gav sejlerne gode betingelser for at lære i massevis af timer på vandet i særdeles afvekslende vind og bølgeforhold.

Læring på flere planer

En vinter-træningslejr i Zoom8 byder på andet end hård træning på vandet. Al undervisning foregik på engelsk med et pift af nogle tyske gloser, hvilket til tider udsløste stor morskab blandt sejlere og trænere, men også får nedbrudt frygten for at tale et fremmedsprog og for at lave fejl i udtalen. En søgen efter et ukendt ord afføder blod hjælp fra ens venner, og samtale og undervisning bliver bare sjovere.

Kasper Kosloff, Zoom8 sejler, fortæller:

- Jeg er blevet styrket rigtig meget i mine starter og har lært en masse om bølgeteknikker, som jeg ellers ikke ville have lært hjemme i Danmark. Jeg fandt også ud af, hvor godt det er at sejle med hjelm på i hård vind og høje bølger. På land hjalp vi alle med indkøb, madlavning, oprydning og rengøring, og vi lærte alle hinanden rigtig godt at kende, fortæller Kasper Kosloff.

Gode sejlforhold

En anden begejstret sejler, Simon Christoffersen, fortæller efter turen:

- Jeg synes, at lejren har været en fed oplevelse for mig, dels for det brede udvalg af muligheder for at blandt andet træne de ting, som er mere svære at træne i Danmark, såsom de store dønninger, bølger og generelt de meget anderledes vindforhold. Også de mennesker, som var omkring en, havde man god mulighed for at lære bedre at kende, og selvfølgelig også at se nye ansigter.

- I de fire dage jeg var fraværende fra skole, synes jeg da også bestemt er betalt tilbage, med alt det fremmedsprog, jeg har talt og lært. Lejligheden vi danske sejlere boede i lå med udsigt til vandet og 1 minuts gang til vores joller på havnen. Alt i alt synes jeg det har været super fedt at sejle og nyde alle de andre folks selskab, og mon ikke også det giver en god start på næste sæson, udtaler Simon Christoffersen.

Fællesskabet var vigtigt

Alle de unge sejlere var enige om, at udover alt det sejlertekniske de har lært i løbet af dagene, så var fællesskabet både blandt danskerne, men også med østrigerne en rigtig værdifuld oplevelse.

- De tre bedste ting ved turen var at træne i et fremmed land og omgivelser, lære nye mennesker at kende og flotte solnedgange ud over vandet. Men det aller allerfedeste var at have en hverdag med det, men elsker allermest: nemlig at være på vandet i sin båd hver dag og træne, afslutter Kasper Kosloff.

 

Den danske klassetræner i Zoom8, Bo Jarvig, var en del af trænerteamet.

content-loader
content-loader
content-loader