Gå til hoved-indhold
Generalsekretær Mads Kolte-Olsen er klar til generalforsamling i Nyborg lørdag 17. marts 2018, hvor der helt sikker vil blive tale om økonomi. Her ses han i Rio 2016. Foto: Troels LykkeSejlklubber
Generalsekretær Mads Kolte-Olsen er klar til generalforsamling i Nyborg lørdag 17. marts 2018, hvor der helt sikker vil blive tale om økonomi. Her ses han i Rio 2016. Foto: Troels Lykke

Dansk Sejlunion vil skaffe 2,5 mio. kr. i 2018 til Sejlerlandsholdet

Generalsekretær Mads Kolte-Olsen siger før generalforsamling i Nyborg: Det er afgørende at sikre yderligere finansiering af talent- og elitearbejdet. DS søger også penge til stort klubudviklingsprojekt.

Af Troels Lykke |

Ekstern finansiering af sejlerlandsholdets aktiviteter har stået øverst på Dansk Sejlunions dagsorden gennem lang tid.

Pengene er ikke i hus endnu. Derfor er der pres på i 2018, lyder det fra generalsekretær Mads Kolte-Olsen. 

- Vi skal ud og hente 2,5 mio. kr. til sejlerlandsholdet i løbet af 2018. Det er forudsætningen for, at vi kan opretholde vores ambitionsniveau, hvor det også hører med, at vi skal kunne udvikle sejlere, der kan vinde medaljer også efter Tokyo 2020, siger han til minbaad.dk.   

Sejlerlandsholdet skal finansieres af kommercielle partnere sammen med midler fra ikke mindst Team Danmark.

Sejlunionen søger fonde til klubudviklingsprojekter

Derudover søger sejlunionen støtte via fonde til et nyt klubudviklingsprojekt. 

- Vi vil gerne være med til at udvikle aktiviteter i sejlerklubberne. Vi ønsker, at der kommer flere tilbud til børn og familier, kølbåds-sejlads til unge, intro til sejlerskole, kvindesejlads og seniorsejlads blandt andet. Derfor har vi brug for endnu flere penge til at få flere konsulenter ud og hjælpe i klubberne til de fem aktivitetsspor, som vi tror på, forklarer Mads Kolte-Olsen.

Han anslår, at rundt regnet halvdelen af sejlunionens medlemsklubber vil være interesserede i at deltage i projektet - men alle vil få tilbuddet, naturligvis. Alt sammen dog forudsat, at finansieringen kommer i hus.     

2017 var et overgangsår      

I 2017 fik man i Dansk Sejlunion et underskud på 951.000 kroner, men havde regnet med et underskud på 2,9 mio. kroner.

- 2017 var et overgangsår, hvor vi gik fra en periode med høj indtjening til en lav finansiering, men vi gennemførte alligevel det vi havde planlagt, ved at tage fra vores opsparing. Vi fik et lavere underskud end forventet, da vi havde lavere udgift til OL-landsholdet og så holdt vi igen ved ikke at ansætte en kommerciel medarbejder, samtidig havde vi ekstra indtægter på vores uddannelser, forklarer Mads Kolte-Olsen.

Overskud i 2018

Om 2018 og økonomien, siger generalsekretæren.

-Vi forventer et overskud på 600.000 kroner, men vi søger stadig efter ekstern kapital på 2,5 mio. kroner, blandt andet til OL-landsholdets aktiviteter.

content-loader
content-loader
content-loader