Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Målet for KDY er at få kalenderen på plads frem til 2024. Foto: KDY.

J/80-VM kommer til Danmark i 2021 - KDY vil have unge sejlere med

KDY er vært for verdensmesterskabet om tre år, hvor 60-80 både stiller op på Øresund. Målet er, at unge sejlere får mulighed for at træne og sætte hold inden mesterskabet.

Af Maria Ravn Jürgensen |

KDY og J/80 Class Denmark har samarbejdet om at skaffe VM til Danmark igen, således at de unge sejlere i klubberne får et mål med mulighed for VM-deltagelse inden for nogle år.

Dermed har de også et par år til at sætte hold, træne intensivt og blive konkurrencedygtige.

Sammenhold mellem sejlerne

VM'et bliver afholdt den første hele uge af juli 2021 ud for Skovshoved Havn, hvor alle bådene vil blive placeret samlet i den nordlige del af havnen, så der bliver skabt sammenhold mellem sejlerne under VM'et, og traditionen med at samle sejlerne til en moleøl efter sejladserne vil blive holdt i hævd.

J/80 har fremgang

Med sine seks både har KDY en stor interesse i et sådant VM, som klubben senest afholdt i Dragør i 2011. Samtidig har J/80-klassen gennem de senere år haft en fremgang som klubbåd i Danmark.

Alene i Øresund ligger der en del klubejede både. Foruden de seks i KDY, ligger to i Nivå Bådelaug, to i Helsingør Amatør Sejlklub, to i Taarbæk Sejlklub, en i Sejlklubben Sundet og en i Sejlklubben Syvstjernen.

I alt har 13 klubber tilsammen mere end 30 både i Danmark.

Målet vil være at samle op mod 20-30 danske både til VM'et, og der kan forventes 60-80 både på startlinjen, primært fra europæiske lande samt Nordamerika.

KDY er udover VM i J/80, også vært for Finn Master Worlds 2019 og EM J/70 2020.

100 danske opti-sejlere var til påskestævne på Gardasøen - Magnus Heegaard bedste dansker

1000 opti-sejlere brugte traditionen tro påsken ved Gardasøen, hvor det 37. Lake Garda Opti Meet blev afviklet. Bedste dansker blev Magnus Heegaard på en 20. plads efter dage med atypisk gardavejr. Laser-sejlere sejlede længere syd på Gardasøen, hvor vejret også drillede.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites