Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Eksempel på eksamensspørgsmål ved Duelighedsklubbens teoretisk duelighedsprøve: "Du nærmer dig dette fartøj. Skal du holde til styrbord eller bagbord for at passere sikkert?"'

Online-eksaminer til VHF/SRC og duelighedsteori prøves i periode

Duelighedsklubbens online-eksaminer til VHF/SRC og duelighedsteori er nu godkendte af myndighederne i en forsøgsperiode.

Af Troels Lykke |

Duelighedsklubbens online-eksaminer til VHF/SRC og duelighedsteori er nu godkendte af myndighederne i en forsøgsperiode, hvilket fremgår af Søfartsstyrelsens hjemmeside

Disse prøver er tilgængelige kvit og frit for alle, men hvis man vil have sine prøveresultater indberettet til Søfartsstyrelsen af Duelighedsklubben, med henblik på udstedelse af VHF/SRC-bevis eller Duelighedsbevis, skal man være medlem af foreningen (195,- kr./år).

Grunden til, at alle kan benytte prøvesystemet er, at vi i Duelighedsklubben erkender vigtigheden af, at sejlere med jævne mellemrum opdaterer deres viden om radioprocedurer og sikker sejlads, fortæller Benjamin Kristensen fra Duelighedsklubben i Korsør.

Han fortæller videre.

Nu kan man, f.eks. en gang om året, tjekke sine kundskaber hjemme fra sofaen uden at det koster noget. Dette er vores bidrag til sejlerfællesskabet.

Vi ved godt, at Duelighedsklubbens prøver ligger i den seriøse (svære) ende af skalaen, men for os handler det ikke om at uddanne og eksaminere så mange som det er muligt, men at vi kan have ren samvittighed med det frivillige arbejde vi lægger i Duelighedsklubben.

Jeg plejer at sige, at dem der tager deres prøver hos os, skal være så søsikre når de består, at de må sejle en tur med mine børn!

Prøv selv:

Praktisk sejladsprøve til Duelighedsbeviset duelighed.dk/test_duelighedsproeve/praktisk_proeve.pdf

VHF/SRC-radioprøve duelighed.dk/test_db/index.php
content-loader
content-loader
content-loader