Gå til hoved-indhold
Efter at have dystet i de lynhurtige flerskrogsbåde går sejladsen nu tilbage til de klassiske enkeltskrogede både. Foto: benainslie.comKapsejlads
Efter at have dystet i de lynhurtige flerskrogsbåde går sejladsen nu tilbage til de klassiske enkeltskrogede både. Foto: benainslie.com

Ainslie klar til America's Cup efter aftale med stor britisk virksomhed

Efter en øl med direktøren har Ben Ainslie lokket petrokemikalie-firmaet Ineos med ombord i America's Cup. Pokalen skal tilbage til Storbritannien med den femdobbelte OL-medaljevinder i spidsen.

Af Sara Sulkjær |

Verdensstjernen Ben Ainslie stiller atter til start, når det 36. America's Cup sejles i New Zealand. 

Sejleren, der blandt andet har flere OL-medaljer bag sig og tidligere har stået øverst på sejrsskamlen i America's Cup, indgik i april en aftale med britiske Ineos, et petrokemikalie-firma. 

Møde blev afgørende 

Det var ellers ikke givet, at firmaet, der er blandt de største privatejede i Storbritannien, skulle vise sit flag i en af verdens mest omtalte kapsejladser. 

Et møde over en øl mellem Ainslie og firmaets chef Jim Ratcliffe, der samtidig er Storbritanniens rigeste mand, ændrede dog dette. 

- Jeg vidste, han havde en interesse for sejlads, så vi mødtes til en snak, og det førte til en samtale om America's Cup. Jim vendte tilbage til mig næste dag, forklarer Ben Ainslie nu til CNN

Det var en begejstret Ratcliffe, sejleren fik i røret. Med målet om at føre sejladsen tilbage til England, hvor den startede i 1851, men ikke har været siden, indgik de to parter en aftale.  

Ainslie vil have revanche

Det var ikke en billig én af slagsen. Hele 980 millioner danske kroner smider firmaet i Ainslies team, hvilket er den største satsning i den britiske America's Cup-historie. 

Til gengæld står firmaet i ryggen på en sejler, der om nogen har et stort ønske om revanche efter Ainslies tidlige exit af America's Cup sidste år. Her lovede sejleren sig selv, at noget lignende ikke sidenhen ville ske. 

Når cup'en for 36. gang skydes i gang 2021, er målet derfor klart: Teamet skal kvalificerer sig til finalen, hvor de i de enkeltskrogede, 75 fod lange båd skal slå det forsvarende Emirates Team New Zealand. 

Kilde: CNN

content-loader
content-loader
content-loader