Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jimmy Spithill gennemførte to succesfulde America's Cup kampagner med Oracle Team USA. Nu ønsker han hævn i denne bådtype.

Hævn i America's Cup

Vær overbevist om, at når Luna Rossa kommer til kysterne ved på Auckland i 2021 vil skipper Jimmy Spithills sind være på én ting: Hævn på Team New Zealand. Preben Nyeland skriver.

Af Preben Nyeland |

Spithills ”regeringstid” som America's Cup ”Gulddreng” med Oracle Team USA, sluttede da Emirates Team New Zealand i farvandet ved Bermuda sidste år, hvor Kiwi-syndikatet slog amerikanerne - 7-1 i Cup-kampen.

I et interview indrømmede austalske Spithill, at han glædede sig til muligheden for at få en endnu en mulighed for at slå kiwierne, når der sejles foilende AC 75ere om tre år.

"Jeg vil ikke lyve for dig, jeg vil have payback og hævn. Det er en stor del af det, at konkurrere sagde Spithill.

"Jeg elsker konkurrence og de – Kiwierne - er de bedste derude på vandet lige nu. For mig er det en ny mulighed for at konkurrere mod det bedste."

Rivaler siden 2013

Rivaliteten mellem Spithill og Team NZ går tilbage til 2013-cupen i San Francisco, da den australske skipper gennemførte et utrolig comeback fra at være bagud 1-8, for derefter at få resultattavlen til at vise 9-8, i den bedste af 17 America’s Cup sejladser.

Den ophedede konkurrence mellem Oracle og Team NZ, kom igen til udtryk på Bermuda sidste år i 2017, hvor kiwierne vandt overlegent 7-1.

Spithill: To vigtigste ting jeg lærte

"Jeg hader at lade min besætning tage ansvaret, det er mig der er skipperen, og jeg skal tage det fulde ansvar.

De to vigtigste ting, jeg lærte fra 2017 America’s Cup, - var:

1) vi var for konservative og 2) jeg fulgte ikke mine instinkter nok, på vandet og i land.”

Nu tilbage ombord på Luna Rossa, som han styrede i 2007 America's Cup, håber Spithill at han igen kan løfte America’s Cup trofæet.

Luna Rossa er udfordrer af rekord, og en af tre bekræftede udfordrere for 2021-regattaen - sammen med INEOS Team UK og New York Yacht Clubs amerikanske magi.

Udfordreren (Challenger of Record) er den ”Yacht Club”, der er den der først officielt udfordre ”Defender Yacht Club” – Den sejlklub der sidst vandt America’s Cup trofæet.

”Challenger of Record” kan erstattes af vinderen af Challenger Selection Series – der siden 1983, kaldes - Louis Vuitton Cup.

Spithill th. er klar igen. Han har vundet America's Cup flere gange for Oracle. Foto: Luna Rossa/Borlenghi

content-loader
content-loader
content-loader