Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Foto: Mogens Hansen

VM-effekt i Egå Sejlklub - 120 nye medlemmer

Sejlklubberne omkring Aarhus har fået flere sejlere efter VM i Sejlsport 2018. Kaløvig Bådelaug har også fået flere til sejlerskolen, skriver DR.

Af Troels Lykke |

Lidt nord for Aarhus har Egå Sejlklub tydeligt kunne mærke, hvordan et verdensmesterskab har øget interessen for livet på havet, især blandt de unge, fortæller klubbens formand Peter Juul.

- En masse, der ellers ikke interesserede sig for sejlsport, begyndte at tænke: 'Hov, det ser da spændende ud, det der foregår ude på vandet', siger han til DR.

Han fortæller, at man det sidste år har fået 120 nye medlemmer.

Hos naboklubben Kaløvig Bådelaug har VM-effekten også indfundet sig. Det har blandt andet betydet, at flere har lyst til at lære at sejle.

Kaløvig Bådelaug må købe ekstra skolebåd

Det fortæller den uddannelsesansvarlige ved Kaløvig Bådelaug Jens Villumsen.

Her er der kommet dobbelt så mange voksne i klubben.

- Hvor vi normalt ligger på 12-13 voksensejlerelever, ligger vi nu på mere end 30, så det er en tilgang, der vil noget, siger han.

- Når vi ser på den kommende sæson for praktisk sejlads, har vi allerede venteliste, og jeg fornemmer, at vi faktisk bliver nødt til at købe en skolebåd mere og få fat i nogle flere instruktører, hvis vi skal dække markedet, siger han til dr.dk.

Kilde. dr.dk

Vegvisir Race er ikke en del af årets Dansk 2Star-serie

Dansk 2Star har fjernet den udfordrende kapsejlads fra 2019-programmet. Manglende opbakning fra sejlerne og et vanskeligt målerarbejde har ført til beslutningen, som ærgrer Morten Brandt, stævneleder i Vegvisir Race.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Designer Stefan Qviberg nåede ikke at få hyldest for Arcona 435

I november døde den dybt respekterede Arcona-designer Stefan Qviberg i en alder af 69 år. Han nåede derfor ikke at opleve, at Arcona 435 fik prisen European Yacht of the Year 2019. Vi taler her med mr. Arcona, Torgny Jansson, der forklarer, hvad man nu gør med båddesignet fremover.

Links til andre sites