Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anders Johansen, solo-sejler Danmark Rundt Inshore, er glad for at vente med sejlads til lørdag, hvor der forventes mindre vind. Foto: Troels Lykke

Solo-sejlerne bakker op om udsættelse af start i Silverrudder

En af sejlsportsens ironmænd, Anders Johansen, der har sejlet Danmark rundt alene, bakker op om Silverudders udsættelse. - Det ku blive livsfarligt i mørke og smalt farvand i 25 m/sek, siger han.

Af Troels Lykke, Svendborg |

Først i morgen kl 8.15 går starten i Silverrudder i Svendborg. En tur rundt om Fyn for 450 sejlere.

Men lige nu ved man ikke hvor mange der starter forklarer stævneleder Ole Ingemann, vi lige nu er på sejltur på Svendborg Sund med, på den lille færge, Helge.

I højtaleren her på VIP-båden lød det dog at der forventes at 80-90 både vil stille op.

- Men vi ved endnu ikke præcist hvor mange der vil sejle. Lige nu skal man gen-tilmelde sig til starten i morgen. Men jeg håber det bliver de store både der stiller op, for der loves stadig frisk vind, forklarer stævnleder Ole Ingemann.

Havde frygtet shitstorm

Han fortæller også at der kun bliver fire starter. Silverrudder skal nemlig slutte senest kl 15 søndag, hvor Svendborg Amatør Sejlklub ikke har lokaler længere på kajen.

Om aflysningen fortæller han videre.

- Jeg havde frygtet en shitstorm, men alle sejlere har bakket op om at udskyde starten på grund af at der blev lovet 45 m/sek., siger Ole Ingemann.

Vejle-sejler Anders Johansen, der i år har sejlet Danmark Rundt Offshore i sin Dehler 36, sejler med i morgen. Og han er glad for ikke at skulle sejle ud i dag.

- Det ville kunne gå galt i over 20 m/sek. i mørke og i et snævert farvand for os sejlere. Det kunne blive livsfarligt, godt starten blev flyttet, siger Anders Johansen med alvorlig mine til minbaad.dk.

Skandinavisk Singlehand Forening bakker op om beslutning

Bestyrelsesmedlem for 100 singlehand-sejlere i Skandinavisk Singlehand Forening Erik Venøbo, der også er i Svendborg, bakker op om udsættelsen.

- Det er den eneste rigtige beslutning fordi når man taler om vind på 20 m/sek. så er det langt ud over hvad normale sejlere udstættes for. Folk kan falde i vandet, både kan have svagheder man ikke kan have opdaget, for når du er ude i 20 m/sek, så frister du båden og ting kan gå i stykker. En mast kan falde ned og ramme en mand. Silverrudder er en sejlads, hvor alle kan prøve det af. Der er jo nogle, der kommer her første gang, og andre har været med siden det startede i 2012, så beslutning om at der er et vejrvindue, som sejladsledelsen kan stå inde for, er god.

Formand for Skandinavisk Singhand Forening: Del sejlads op i etapper

- Beslutningen viser at sejladsledelsen har forstået deres opgave. Enhver beslutning som sejlerne enige i er den rigtige. Der kan stadig være nogle der er bekymrede om de vil sejle i morgen, men nu får de mere tid og input, og vi har tilbudt i Skandisk Singlehand Sejlerforening, hvordan vi kunne give input til sejladsen, fx med at planlægge med nødhavne, alle må gå i nødhavn. Sejlerne bestemmer selv. Sejlerne skal faktisk bare starte i morgen og så kan de dele sejladsen ind i etaper og dermed overskue dem. Samtidig skal de søge om ny information om vejrudsigten, siger Jacob Handrup, der sejler i Tåsinge.

Erik Venøbo, tv., og Jacob Handrup fra Skandinavisk Singlehand Forening, er lige nu i Svendborg. I Danmark findes der over 30 solo-sejladser. Foreningen arbejder blandt andet for mere sikkerhed og flere standarder i den retning. - Vi arbejder også for at uddanne sejlere til solo shorthand-sejlads, også for tursejlere, siger Jacob Handrup til minbaad.dk. Foto: Troels Lykke 

Se Yacht-film om Silverrudder: 

 

content-loader
content-loader
content-loader