Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Foto: Nicolajsen Fotografi

Silverrudder har 3 knækkede master og grundstødninger - 50 udgået - live igen

Vejret er også hårdt i dag lørdag, har 136 startende solo-sejlere fået af mærke da starten gik i Svendborg. Flerskrogsbåd fører nu i Lillebælt styrbord rundt. Få her update og se Claus Nicolajsen fotos.

Af Troels Lykke |

Silverrudder er en udfordring. Og det har 136 startende solosejlere mærket i dag - på den hårde måde. 

En båd sejlede ind i Svendborgsund Broen, efter et storskøde sandsynligvis ikke nåede at blive slækket ud.

En båd sejlede også vinkelret og med fuld fart lige ind i en mole i havn, lige overfor hvor starten gik i den runde havn i Svendborg.

Se live lige nu med droneoptagelser blandt andet

Båd kraftig på grund i Faaborg

Mange gik på grund og det var der måske en særlig grund til.

- Der var 75 centimeter lavere vandstand, end der plejer. Men også ude ved Faaborg er der en båd på grund lige nu. Heldigvis er Hjemmeværnet med rundt med sejlerne, de har valgt at lægge deres øvelse i det sydfynske øhav, men en båd ved Faaborg er drevet langt ind på land, en større X-Yachts, siger Ole Ingemann til minbaad.dk her lørdag aften.

50 både er lige nu udgået af de 136 startende. 182 af de 435 både havde meldt sig til starten i dag, men altså kun 136 mødte op til start. Og her gik det stærkt i kraftig medstrøm, hvor der i år var totalt proppet på tilskuerbroen.

12-15 m/sek.

Vinden har været hård hele dagen.

- Det har blæst mellem 12 og 15 m/sek. Og det er et vejr som sejlerne kan sejle i. Vi føler det var ansvarligt at sende sejlerne rundt, også styrbord rundt, hvor Svendborgsund Broen blev rundet først. Men det kræver godt sømandsskab at sejle i så hårdt vejr og det er sejlernes ansvar. Heldigvis har der ikke været personskader indtil nu, forklarer Ole Ingemann.

Lige nu er førerfeltet i Lillebælt og sejler nu mod Storebælt, hvor der er kraftig medstrøm.

- Vi forventer de første flerskrogsbåde i mål lige over midnat. Det er en Dragonfly, der er i front nu, siger stævnelederen.

Følg sejlerne på TracTrac

Kraftig vind i Svendborgsund og med kraftig medstrøm og vandstanden stod 75 centimeter under normal vandstand. Fotos: Claus Nicolajsen - www.facebook.com/nicolajsenfotografi/

Flerskrogsbådene starter her. Foto. www.facebook.com/nicolajsenfotografi/

 Tysker kæmper her løs.

Se flere skud fra Nicolajen Fotografi her

content-loader
content-loader
content-loader