Gå til hoved-indhold
World Cup-stævnet er Rindoms første stævne i tre måneder. Foto: Anne-Marie Rindom til OL / FacebookKapsejlads
World Cup-stævnet er Rindoms første stævne i tre måneder. Foto: Anne-Marie Rindom til OL / Facebook

Seks danskere til start ved årets første World Cup-stævne

Dannebrog vises frem i 49er, Finn og Laser Radial, når stævnet tirsdag skydes i gang i Miami. Medaljehåbet Anne-Marie Rindom har rygproblemer efter kollision, men er fortrøstningsfuld.

Af Sara Sulkjær |

For seks danske landsholdssejlere skydes 2018-sæsonen i gang i Miami. Her løber årets første World Cup-stævne af stablen, hvor flere af de helt store stjerner er mødt til start.

Stævnet er samtidig det andet i World Cup-serien. Ved årets første stævne, som blev sejlet i Japan, var Laser Radial-sejler Anne-Marie Rindom suveræn og sluttede øverst på podiet. 

Rindom sejlet ned

I et par uger har Rindom og de unge Laser Radial-sejlere Anna Munch og Laura Kragh derfor været i Miami for at træne forud for World Cup-stævnet. En optakt, der for Rindoms vedkommende blev med et enkelt bump på vejen, da hun fredag blev sejlet ned af en anden sejler: 

- Ryggen er stadig øm, men det går fremad. Kan nu nå mine egne fødder igen, skriver en fortrøstningsfuld Rindom mandag på Facebook

Uden OL-, VM- og EM-vinder Marit Bouwmeester til start i Miami er Anne-Marie Rindoms største konkurrent streget fra listen. Dygtige sejlere som Emma Plasschaert og Josefin Olsson, der vandt henholdsvis sølv og bronze ved det foregående World Cup-stævne, har til gengæld meldt deres ankomst.  

Én 49er til start

Mens de kvindelige Laser-sejlere har prioriteret at tage turen over Atlanten til Miami, er 49erFX-pigerne i stedet blevet på europæisk grund. Her har de det meste af januar været på træningslejr i Portugal. 

49er-sejlerne Mads Emil Lübeck og Nikolaj Hoffmann Buhl er derfor eneste danske 49er-besætning i Miami, når starten går tirsdag. 

Også Finnjollesejler André Høje Christiansen vil være på startlinjen. Her kommer han i ti sejladser til at kæmpe med blandt andet OL-vinder Giles Scott. 

De indledende sejladser sejles hele ugen, mens lørdag og søndag byder på de afgørende medal races. 

content-loader
content-loader
content-loader