Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Dansk X-37er er blandt de ældre generationer ved ORC-VM, men båden, der er bygget en del om, klarer sig godt. Foto: Sander van der Borch

Dansk X-37 Hansen slutter akkurat uden for podiet ved ORC-VM

Møllmans Rungsted-hold Hansen tog atter topplacering. Denne gang med fjerdeplads ved The Hague Offshore Sailing World Championship i Holland. Møllman forklarer. X-37eren stopper i år med ræs.

Af Troels Lykke |

Afslutningen på The Hague Offshore Sailing World Championship blev præcis så magisk for HANSEN Sailing Team som vi kunne have håbet på, fortæller Michal Møllmann fra KDY i Rungsted.

Han ejer X-37eren, mens taktikker er Laser-sejleren Patrick Döpping. Båden styres af Thomas Sørensen. En af trimmerne er sejldesigner Sofus Pedersen fra OneSails.

Michael Møllman forklarer videre på facebook.

Ventede to timer på strøm skulle vende

Vi startede dagen med at vente to timer på at strømmen vendte fra medstrøm på kryds til modstrøm og på at vinden tiltog fra 5-7kn til 8-10kn fra N/NW.

Det perfekte HANSEN vejr og vi skuffede ikke og lukkede VM med en prik i sidste sejlads. Det konsoliderede på alle måder vores 4.plads og er derved vores fjerde top 5 i træk til VM

Ved dagens sejlads startede vi som planlagt en tredje-del fra pind-end og fulgte vores spor som planlagt mod venstre, hvor Patrick havde set fordel. Med god fart og god placeringsevne kom vi tre’er til topmærket (“no” kan nemt lyde som “go” .

En god lænser hvor X-37er trak fra

En god lænser senere var vi stadig helt med og tre’er rundt. Andet kryds blev mindst lige så godt og vi runder to’er ved topmærket.

Vi trækker fra på lænseren og ender to’er i mål efter Melges 32, som slet ikke er langt nok væk til at slå os.

En magisk afslutning på næsten 15 år med vores X37, som nu er klar til at gå på “Racing”-pension, skriver Michael Møllman, der til dagligt er ingeniør. 

Fremover vil HANSEN gå fra at være en af de hurtigste performancebåde i verden til en af de hurtigste crusingbåde i Danmark.

content-loader
content-loader
content-loader