Gå til hoved-indhold
Tursejlads indbyder til hyggelige snakke og nye bekendtskaber. Foto: Sara SulkjærTur
Tursejlads indbyder til hyggelige smalltalk og nye bekendtskaber. Foto: Sara Sulkjær

Voxpop: De unge er vilde med tursejlads

Hurtige joller og sportsbåde er ikke et krav fra de sejlende unge, der nyder det hyggelige havneliv. Det fortæller deltagerne til minbaad.dk på årets Ungdomscruise, som atter blev en stor succes.

Af Sara Sulkjær |

Med det tydeligt kapsejlads-prægede Youngsters-koncept som seneste skud på stammen er der næppe nogen tvivl om, at kapsejladsen i Danmark har fået god vind i sejlene.  

Ikke mindst hos de unge sejlere, der ikke blot sætter kurs mod de utallige jollestævner i ind- og udland, men også tager del i Sejlsportsligaens kølbådssejlads.  

Alligevel er den traditionelle tursejlads ikke sejlet agterud. Med 110 unge i bådene til årets Uge 29 Ungdomscruise står det klart, at den hyggelige sejlads under yachtflag langtfra har sluppet sit tag i den næste generation. 

Særligt den hyggelige havnestemning, der skaber rammerne for et stærk fællesskab, lokker sejlerne, fortæller fire cruise-deltagere til minbaad.dk:

David Corneliussen, 24 år, Lynæs: 

- På Uge 29 mødes vi på cruisingplan, hvor det ikke blot gælder om at komme først over linjen. Det betyder, at sejladsen bliver mere uforpligtende, hvilket gør det super hyggeligt bare at cruise rundt. Det er en fed uge med rigtig fede mennesker. 

 

Liv Mardal og Karen Thrige, 18 år, Thisted: 

- Det er kombinationen af fede tursejladser og havnehyggen, der gør det fedt. Her er ikke den samme konkurrence som til kapsejladserne. Dermed er der tid nok til, at der kan opstå et bredt fællesskab, hvor alle kan være med. 

 

Hjalte Schøsler, 24 år, Odense: 

- På ungdomscruiset er der en fantastisk balance mellem natur, afslapning, fest og hygge. Jeg oplever, at her virkelig er plads til alle, både erfarne og uerfarne sejlere. Som min bedstemor siger det; "hvor der er hjerterum, er der husrum". 

content-loader
content-loader
content-loader