Gå til hoved-indhold
Kreativiteten er stor blandt de unge, når der sejles Uge 29 Ungdomscruise. Foto: Frida HangelTur
Kreativiteten er stor blandt de unge, når der sejles Uge 29 Ungdomscruise. Foto: Frida Hangel

Dobbelt så mange både til Ungdomscruise i Uge 29

Rekordmange unge vil på sejlerferie med andre unge i uge 29, hvor 19 både udgør Uge 29 Ungdomscruise-flotillen med næsten 70 sejlere. Sjove tiltag skal styrke fællesskabet.

Af Sara Sulkjær |

Næsten 70 unge fordelt på 19 både kan i uge 29 ses sejle rundt i Danmark. De er en del af Uge 29 Ungdomscruise, der i år har dobbelt så mange tilmeldte både som sidste år, hvor otte både med 31 unge sejlede med.  

- Sidste år nåede vi udover vores egne grænser, og fik nye med. Derudover har vi brugt energi på at markedsføre cruiset, og så spreder de gode historier sig fra sidste år, forklarer Frida Hangel, initiativtager til Uge 29 Ungdomscruise, om de flere deltagere. 

Vil skabe fællesskab på tværs 

De unge sejlere mødes mandag i uge 29 i Bogense, hvorfra de den næste uge vil sejle ved Lillebæltsbroen som det mest sydlige samt til Samsø og Hou som det mest nordlige. 

Den endelige rute er endnu ikke fastlagt, men planlægges et par dage frem, således at der kan tages højde for vind og vejr. Vigtigst er dog, at strækkene ikke bliver for lange. Der skal i stedet være plads til social hygge på land bådene imellem, mener Frida Hangel: 

- Formålet er at skabe et fællesskab på tværs af landet og derigennem vise, at der også er andre unge, der sejler, selvom der måske ikke er mange i din klub, forklarer Hangel til minbaad.dk. 

Kvajevest og badedyr

I år er en række kreative tiltag derfor sat i søen for at styrke fællesskabet blandt sejlerne. Blandt andet vil der i starten af ugen blive lanceret en gastebørs, hvorigennem gaster på de forskellige både byttes rundt. 

Derudover vil der hver dag blive uddelt en kvajevest, en stor, orange redningsvest, til personen, der står bag dagens bommert, ligesom en besætningen hver dag får til opgave at opdatere cruisets Instagramprofil. 

Højdepunktet bliver dog fredagens temafest, der efter en afstemning på Facebook har sendt deltagerne i butikkerne efter sjove badedyr: 

- Hvis man er heldig, kan man fredag i uge 29 opleve, at man ligger i en havn, hvor man kan spotte mindst 17 master med badedyr hejst til tops, slutter en begejstret Frida Hangel. 

Samtlige deltagere hoppede sidste år ombord på to både og lagde sig for svaj udenfor havnen for at bade. Foto: Frida Hangel

Der er også plads til hygge under sejladserne. Foto: Frida Hangel

Nogle deltagere har egen båd, andre låner deres forældres, mens andre igen blot hopper ombord hos de øvrige deltagere. Foto: Frida Hangel

Sidste år var næsten alle deltagerne på tur på Sejerø med en lokal øbo, de mødte på havnen. Foto: Uge 29 Ungdomscruise

content-loader
content-loader
content-loader