Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses de unge Ouresejlere

Ourehold med til det første Youth Champions League - se live

Fem Ouresejlere er i Travemünde og sejler for Skolerne i Oure i den første udgave af Youth Sailing Champions League. KDY og Roskilde sejlklub er også med. Se live lige nu.

Af Troels Lykke |

18 hold fra otte nationer kæmper lige nu i Nordtyskland. 

Efter førstedagen fredag lå Oure og KDY i toppen – desværre tabte Oure momentum i går ligger de dog stadig nummer syv, viser resultatlisten

Til gengæld har Roskilde fundet fart og ligger sammen med KDY klart i toppen inden søndagens sejladser.

For første gang sejles ”final four”, hvor de fire højst placerede går i finalen. Det hold der først vinder to sejladser er vindere, fortæller projektleder Peter Wolsing fra Sejlsportsligaen.

Der sendes live fra kl. 12.00 her

Sådan blev Ourehold skabt

Under Youngsters lejren på Skolerne i Oure blev holdet dannet. Det består af Mikkel Petersen, Valdemar Laust Bæk, Asta Wagner, Mads Christian Taatø og Kasper Juhl sammen.

De fandt hurtigt ud af at samarbejdet var i top, på trods af den manglende sejltid med hinanden, forklarer sejlerne fra Oure til minbaad.dk.

Holdet udnyttede Oures fine faciliteter til at skabe gode rammer for ungdomsmiljøet blandt sejlere, og udvikle sig på flere planer.

Holdet består primært af tidligere, kommende og nuværende elever fra Skolerne i Oure.

Under kvalifikationerne på Youngsters lejren viste det nydannede hold stort potentiale, da de endte på en andenplads ud af ni andre dygtige og yderst kvalificerede hold.

Forventninger til stævnet

Efter holdet havde udtaget sig til Youth Sailing Champions League, har de set frem til et højt europæisk ungdomsmiljø inde for sejlads.

Valdemar Bæk forklarer:

”Jeg har virkelig set frem til at sejle med andre unge passionerede sejlere og skabe venskaber over de europæiske grænser. Det bliver rigtig fedt at være en del af et sprit nyt ungdomsmiljø i den superfede J70-klasse, og jeg glæder mig til nogen gode dage på vandet”.

Holdet deler Valdemars entusiasme, og glæder sig også til et forrygende stævne. Udover de tre danske hold kommer der hold fra syv andre nationer, heriblandt Tyskland, Kroatien, Finland, Schweiz og Holland.

Ud over Skolerne i Oure bliver Danmark repræsenteret af et stærkt line-up af Kongelig Dansk Yachtklub og Roskilde sejlklub.

Holdet fra Oure fokusere primært på at udvikle sig som sejlere og få en masse internationale bekendtskaber, og håber på et tilfredsstillende resultat i forhold til niveauet på de andre europæiske besætninger.

Har haft bump på vejen

Ouresejlerne har haft nogen bump på vejen, men kom hurtigt over de svære udfordringer, og kan ikke vente til at kapsejladserne bliver skudt i gang.

Holdet er dybt taknemlig for Oure der igennem Youngsters lejren hjalp dem på vej, og gjorde dem klar til Youth Sailing Champions League.

De vil derudover gerne specielt takke Jesper Henriksen, leder af Oure Sejl, for at hjælpe dem igennem planlægningsfasen og være en god mentor for de unge sejlere.

 

content-loader
content-loader
content-loader