Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Dragerne kommer igen til Dragør - 13 nationer er med

Stævnet Dragon Grand Prix, Denmark sejles i dagene 27. juni til 1. juli. Der er tilmeldt 40 både fra 13 forskellige nationer, fortæller Dragør Sejlklub. Marblehead Trophy indgår i stævnet.

Af Troels Lykke |

Dragør Sejlklub er ekspert i Drager. Og nu holder de et Grade One stævne.

Der er tale om et internationalt stævne med deltagelse af mange internationale topsejlere, hvoraf flere tidligere har deltaget ved både OL og Americas Cup.

Et Grade One stævne rangerer lige under VM, EM og Gold Cup, som er de største internationale events i drageklassen.

- Verden over afholdes årligt 5 Grade One stævner, og et værtsskab ved et sådan arrangement er ikke noget der kommer af sig selv – det er noget man gør sig fortjent til, så det er med stolthed, Dragør Sejlklub har påtaget sig værtsskabet, fortæller Mik Jensen fra Dragør Sejlklub.

Stævnet, der hedder "Dragon Grand Prix, Denmark", afholdes i dagene 27. juni til 1. juli, og der er tilmeldt 40 både fra 13 forskellige nationer.

Sejlerne skal vejes

På stævnets første dag (onsdag 27/6) rigges og søsættes bådende, ligesom der foretages registrering og vejning af sejlerne (en besætning må tilsammen ikke veje over 285 kg).

Torsdag – søndag er der hver dag planlagt 2 sejladser i området syd for Peberholm og med første start kl. 10:55 (søndag dog kl. 09:55).

Med 40 både vil der være tale om 120 sejlere, der hver formiddag stævner ud af Dragør Havn for at dyste om placeringer og ære.

- Og hertil kommer baneledelse og et større antal frivillige hjælpere, så når alle deltagere og hjælpere efter dagens sejladser samles på Dragør Sejlklubs terrasse, vil der her være op mod 150 personer samlet til de obligatoriske ”after race beers” og snak om dagens sejladser og resultater, forklarer Mik Jensen til bådpressen. 

Marblehead Trophy indgår

I stævnet indgår også sejlads om en pokal kaldet "Marblehead Trophy", som er en pokal, der er indstiftet af borgerne i Marblehead, Massachusetts, USA i forbindelse med fejring af byens 300 års jubilæum i 1929.

Mik Jensen forklarer videre:

Det særlige ved denne pokal er, at det er den sejlklub, der er indehaver af pokalen, der er forpligtet til at afholde et stævne og lade sig udfordre af andre sejlklubber.

At pokalen p.t. indehaves af Dragør Sejlklub skyldes ikke den er vundet, men at sejlere fra Dragør Sejlklub var de første til at udfordre, sidst der skulle sejles om pokalen.

Der skete der nemlig det, at den arrangerende klub aflyste deres forsvar af pokalen, som så skal overdrages til den første udfordrer.

Noget der følger af det gavebrev (Deed of Gift), der blev udfærdiget i forbindelse med pokalens indstiftelse i 1929. 

Og blandt udfordrerne i år er der en båd fra netop Eastern Yacht Club i Marblehead. Så noget tyder på, amerikanerne gerne ser pokalen kommer en tur forbi den sejlklub, hvor der sejledes om den pokal allerførste gang.

Om det lykkes ved vi den 1. juli når sejladserne er overstået. Men pokalen kan også havne helt andre steder, for blandt deltagerne er der også både fra bl.a. Japan, Ungarn, Portugal og Rusland. 

Vigtige sponsorer

- Men et arrangement som dette kan ikke holdes uden støtte, og derfor er Dragør Sejlklub også taknemmelig for den støtte og velvilje man har mødt hos Dragør Kommune og sponsorerne Harboes Bryggeri, Stelton, North Sails og Aluflam, forklarer Mik Jensen.

Jens Christensen og besætning ses her.

content-loader
content-loader
content-loader