Gå til hoved-indhold
Ventetiden har været lang ved Grade One-stævnet. Foto: Mik JensenKapsejlads
Ventetiden har været lang ved Grade One-stævnet. Foto: Mik Jensen

Dragerne udfordret af skiftende vindforhold - franskmand i front i Dragør

Vekslende vindretninger og -stød har besværliggjort de første dage ved det internationale Dragestævne. Den enlige franske deltager har været hurtigst i de sene sejladser.

Af Sara Sulkjær |

De 40 internationale besætninger, der har fundet vej til Dragørs store Grade One-stævne, er blevet udfordret. 

Ikke kun af hinanden, men også af vinden, der har skiftet i både styrke og retning. 

Sene starter 

Således blev stævnets første sejlads først skudt i gang tidligt torsdag aften, hvor der til gengæld ventede deltagerne en god sejlads under fair og gunstige vindforhold.

To sejladser var til gengæld på programmet fredag, selvom sejlerne også her måtte spejde længe efter den optimale vind: 

- Igen måtte sejlere og baneledelse væbne sig med tålmodighed, inden forholdene var til at gennemfører fair sejladser, og derfor blev det for alle en meget lang dag på vandet med ankomst i havn ved 18-30-tiden, forklarer Mik Jensen, formand for Dragør Sejlklub. 

Dermed formåede arrangørerne at skyde tre af fire sejladser i gang. Sejladser, som den enlige franske deltager Gery Trentesaux med besætning klarede bedst. 

Danskere tættest på trofæ 

Som en del af sejladsen dystes der ligeledes om Marblehead Trophy. En historisk pokal, hvis indehaver kan udfordres af én af de øvrige besætninger. 

Det skete forud for stævnet, hvor en amerikansk besætning udfordrede Frank Berg, Thomas Schmidt og Anders Halsteen, der havde taget pokalen til Dragør. 

Indtil videre ser det ud til, at pokalen får lov at blive stående her. Danskerne har haft mest fart i båden og fører inden lørdagens sejladser den interne konkurrence. 

Dragestævnet slutter søndag den 1. juli. Se flere billeder fra sejladsen herunder:

content-loader
content-loader
content-loader