Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Besætningen med Claus Høj Jensen som skipper i front, og Morten Nielsen i DEN 533 lige agter. Foto: Anders Lund.

Høj Jensen vinder H-båds NM i Brejning trods konstant pres

Claus Høj Jensen og besætning vinder Nordisk Mesterskab og Kellers Park Cup i H-båd i Brejning. - Det er et typisk roulette spil, siger han efter sejren, som også er den samlede i H-båds Ligaen.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Sejlmageren fra Ølstykke, Claus Høj Jensen, rydder hele bordet for præmier og vinder denne weekend både Nordisk Mesterskab, Kellers Park Cup samt den samlede sejr i H-båds Ligaen 2018.

Thomas Sennels og hans firemands mix besætning fra Aarhus klarede også blæsevejret flot og havde de ikke lagt ud med en 18. plads i første sejlads, så havde de fire sejlere fra Aarhus måske stået øverst på skammelen.

Den tidligere verdensmester fra Roskilde, Morten Nielsen blev nummer tre i stævnet, kun tre point efter Thomas Sennels Aarhus besætning.

'Knud' satte præg

Der deltog 22 H-både fra fortrinsvis Danmark, men også fra Sverige og Finland i denne weekends traditionsrige stævne i Brejning ved Vejle Fjord.

Det blev et stævne præget af hård vind, og efter stormen Knud gav det udover sejren, også en del arbejde på sejlmagerværkstedet, når Claus Høj Jensen møder mandag morgen på kontoret.

Konstant pres

Claus Høj Jensen beretter fra bilen på vej hjem til Sjælland, at stævnet i Brejning er et typisk roulette spil:

- Vinden er meget uforudsigelig, og du kan ikke bare placere dig midt på banen og stole på, at du har fart nok til at komme først til topmærket. I første sejlads søndag ramte vi helt forkert og rundede topmærket som fjerde sidst, så er der lang vej op, og det blev så også vores fratrækker med en ellevte plads, fortæller Claus Høj Jensen og fortsætter

- Her i bilen er der højt humør og glæde for sejren, som ikke kom nemt. Vi vandt med kun to point over Thomas Sennels fra Aarhus. Han var virkelig dygtig til at læse vindspringene oppe fra bakkerne og skoven ved Vejle Fjord, så vi var under konstant pres, afslutter han.

Se flere fotos fra stævnet

Fra venstre Frederik Dahl Hansen, Claus Høj Jensen og Rasmus Jørgen Andresen. Besætningen promoverer deres nye tøj som er sponsoreret af det italienske tøjmærke SLAM. Foto: Anja Dahl Jensen.

content-loader
content-loader
content-loader