Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses et arkivfoto fra DM med Anders Bertelsen og mandskab med hvide spiler. Foto: Ole Thrane

H-båd: DM-sølvvinder Bertelsen lavede hattrick i Aarhus Festuge Cup

Anders Bertelsen og co. havde bedste fart og tog sikker sejr på hjemmebane. Snart sejler klassen NM i Brejning. Søren Kæstel fra Hellerup Sejlklub vandt hos Folkebådene.

Af Ricky Hansen og Troels Lykke |

Aarhus Festuge Cup er en af de største events for klassebåde i Danmark og H-båds klassen er her størst repræsenteret med 20 både, det store felt skyldes ikke mindst at Aarhus Sejlklub har en større, aktiv H-båds flåde.

Men der kom også stærke kort ude fra. Blandt andet Morten Nielsen og mandskab fra Roskilde. Morten Nielsen er tidligere dobbelt verdensmester og har sejlet i H-båden siden 1978, forklarede han til minbaad.dk.

Om hvorfor der er mange sejlere udefra til stævnet, lyder det fra klassen.

- Nøglen til denne succes skyldes blandt andet, at H-båden er let nok til, at den kan trækkes på trailer efter en større familiebil, forklarer formand for klassen, Henrik Toft.

Hattrick med sejr i Aarhus

Men selvom deltagerne kom fra alle hjørner af vores lille land, så var der ingen barmhjertighed fra den lokale Århus skipper Anders Bertelsen, som eftertrykkeligt satte hele H-båds Ligaen på plads med flotte placeringer som 1, 2, 1, 1, 7, viser resultatlisten.

Dog skal det siges at den danske mester Claus Høj Jensen ikke deltog i Aarhus.

Anders Bertelsen kender sin hjemmebane og denne sejr var faktisk hattrick på hjemmebanen og dermed 3. sejr i træk til Festuge Cup.

Vandt med hustruen Eva om bord

- Det var et godt stævne, vi havde dog gerne set lidt længere sejladser om søndagen, (de tog typisk 40 minutter, red.) men omvendt manglede vi også en del sejladser, da der var aflysninger, siger Anders Bertelsen, der sejlede med sin hustru Eva og de øvrige gaster Søren Lund og Kasper Sohn.

Poul Jensen fra Thisted Sejlklub sejlede en ligeså flot andenplads hjem i stævnet foran tidligere verdensmester Morten Nielsen fra Roskilde Sejlklub på tredje pladsen.

Lørdag blev der sejlet i meget hårdt vejr, hvor der blev målt op til 17 -18 sekundmeter i vindpustene, og stævneledelsen valgte kun at afvikle 1 sejlads. 

Søndag var anderledes tricky med lettere vind, men til gengæld meget springende vind. Ikke mindst i sidste sejlads, hvor den 55-årige Thisted sejler Poul Jensen, læste vindspringene godt.

Han og mandskab tog samlet andenplads med Morten Nielsen og mandskab lige efter sig. Morten Nielsen måtte kæmpe med en fratrækker, da fokkefaldet knækkede om lørdagen.

Mistede gast ved topmærket

Der var dog frisk vind i de første sejladser, hvor en af Thomas Sennels kvindelige gaster strøg i vandet, men rorsmanden nåede at hive hende op, efter hun var dyppet ved topmærket.

I det hele taget havde den sympatiske Thomas Sennels et uheldigt stævne, hvor den miksede besætningen kæntrede for fuld musik med spileren om lørdagen. (hvilket vi var flere der drillede ham med:-)

Næste stævne i H-båds Ligaen bliver 22.-23. september Kellers Park Cup i Brejning i Vejle fjord. Stævnet bliver et kombineret Nordisk Mesterskab og H-båds Liga stævne. 

Resultat: www.manage2sail.com/da/event

Anders Bertelsen, far til tre børn og ingeniør, er en grundig og systematisk sejler, der fx altid sørger for at besætningen vejer 300 kilo til sammen. Foto: Troels Lykke

Søren Kæstel har haft en super sæson i år i Folkebåden med sejr i Guldpokal og DM-guld og nu sejr i Aarhus. - Det er bare hyggeligt at sejle i Aarhus, det er som at møde til en gammel klassefest og så var der jo Aarhus Festuge, som vi også nød oppe i byen, siger Kæstel til minbaad.dk.

Stævneleder Jens Fast var godt tilfreds efter at cirka 200 sejlere deltog i stævnet, men der er plads til flere. Fx Spækhuggerne, der svigtede stævnet. - Vi håber de er med næste år, måske bare en enkelt dag, siger Jens Fast, der også var glad for at Sejlsportscenteret blev brugt i stævnet, hvilket alle sejlere vi talte med, også var.

content-loader
content-loader
content-loader