Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Her bliver den tyske sejler reddet. Foto: Sæby Redningsstation

Sejler faldt over bord under redning i Kattegat - hovedet under vand

Ældre tysker gik op i stævnen, men faldt pludselig i vandet. Han hang fast med benene i bådens gelænder, og hovedet kom under vand, når båden dykkede i bølgerne.

 

Af Troels Lykke |

En tysk mand var tæt på at drukne, da en sejlbåd torsdag eftermiddag kom i alvorlige problemer sydøst for Hirsholmene ud for Frederikshavn, skriver Nordjyske

Ved 16.30-tiden blev der over radio kaldt "mayday" fra lystsejleren, som var i knibe i høje bølger i Kattegat.

Nødkaldet via VHF-radio blev hørt, og redningsstationerne i Sæby og Skagen sendte redningsbåde ud for at lede efter sejlbåden.

Også fiskekuttere deltog i eftersøgning, og en af Forsvarets redningshelikoptere blev sendt i luften.

En fiskekutter meddelte, at en lystsejler var set tæt på en anden fiskekutter sydøst for Hirsholmene. Og lystsejleren var i alvorlig knibe.

Problemer med sejl

Der var to tyske turister om bord på den knap 10 meter lange sejlbåd, og de havde fået problemer med sejlet, som de ville tage ned i den kraftige blæst.

Samtidig gyngede båden kraftigt i de flere meter høje bølger, og parret - en ældre mand og en ældre kvinde - kaldte til sidst efter hjælp over radioen.

Hang med hovedet under vand

Da redningsstationens båd var lige ved at nå frem til den lille sejlbåd, udviklede situationen sig kritisk. Den ældre tyske mand gik op i sejlbådens forende, men faldt pludselig ned i vandet.

Han hang fast med benene i bådens gelænder, og hovedet kom under vand, når båden dykkede i bølgerne.

Redningsbåden fik hurtigt sendt to mand over på sejlbåden. De holdt fast i den tyske mand og fik ham hevet op i sikkerhed.

Derefter fik redningsbåden slæbt den tyske sejlbåd ind til havnen i Frederikshavn, og de to tyskere - som var i god behold - kom i land.

Kilde. Nordjyske

content-loader
content-loader
content-loader