Gå til hoved-indhold
90 sejlere stillede til start ved VM i Contender. Foto: Contender VM.Kapsejlads
90 sejlere stillede til start ved VM i Contender. Foto: Contender VM.

Australske Mark Bulka genvinder Contender-VM

VM i Contender i Australien er netop afsluttet. Vinderen skulle findes blandt to tidligere verdensmestre, som hurtigt stak af fra feltet, fortæller Jon Møgelhøj fra Skovshoved Sejlklub.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Der er ikke mange kapsejladser i Danmark i øjeblikket, det er der dog på den anden side af jorden, hvor Contender-klassen netop har fået afgjort deres VM i McCrae i Australien.

Det forklarer Jon Møgelhøj til minbaad.dk.

Ved sidste års VM i Sønderborg i Danmark sluttede de to australiere Jason Beebe og Mark Bulka på de to øverste podiepladser, og ved VM-stævnet i McCrae skilte de to sejlere sig også hurtigt ud fra feltet.

Efter ganske få sejladser var det tydeligt, at det var blandt disse to at den nye verdensmester skulle findes.

Imponerende antal deltagere

Efter en flot slutspurt med kun førstepladser de to sidste dage på vandet, der ligesom resten af stævnet var præget af lettere vind, tog Mark Bulka guldet, som han senest vandt i 2016, foran den forsvarende mester, Jason Beebe. Bronzemedaljen gik til den italienske veteran Andrea Bonezzi.

Der var ingen danskere med til mesterskabet, selvom vi i Danmark har en stor tradition i denne klasse og har opfostret hele to verdensmestre i Contender-klassen, Bjarke Johnsen som vandt i 2011 og Søren Dulong Andreasen som vandt i 2013.

Imponerende 90 sejlere var tilmeldt, hvoraf 27 var fra Nordamerika og Europa. Resultatliste kan findes her.

VM i Contender bød på lette forhold. Foto: Rhenny Cunningham/sailingshots.com.au.

Ingen danskere når top ti-finalesejladser ved EM i Starbåd

Danskerne kæmper om æren og de 100.000 usd, der er på højkant ved EM i Starbåd på Gardasøen. Bedste danskere er Jørgen Schønherr og Jan Eli fra Køge Sejlklub. De er nummer 24 blandt de 94 Starbåde. Svenske Fredrik Lööf knækker masten. Se live fra kl. 13.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites