Gå til hoved-indhold
VM blev arrangeret af Sailing Aarhus, Sport Event Denmark, Aarhus Kommune, Region Midtjylland og Dansk Sejlunion. Foto: Troels LykkeKapsejlads
VM blev arrangeret af Sailing Aarhus, Sport Event Denmark, Aarhus Kommune, Region Midtjylland og Dansk Sejlunion. Foto: Troels Lykke

Kulturministerens Idrætspris – VM i sejlsport i Aarhus nomineret

Sommerens VM i sejlsport er blandt de tre kandidater, som Danmarks Idrætsforbund har indstillet til Kulturministerens Idrætspris 2018. Vinderen udnævnes 10. december.

Af Troels Lykke |

For andet år i træk er sejlsporten med i opløbet om Kulturministerens Idrætspris på 100.000 kr.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har indstillet tre kandidater til prisen – Royal Run, VM i ishockey og VM i sejlsport, fortæller Dansk Sejlunion til pressen.

VM i sejlsport blev afviklet i dagene 2.-12. august 2018 i Aarhus – med deltagelse af rundt regnet 1300 sejlere fra 90 lande.

Et gigantisk arrangement, der blev tilrettelagt i et tæt samarbejde mellem Sailing Aarhus, Sport Event Denmark, Aarhus Kommune, Region Midtjylland og Dansk Sejlunion.

Sejlsport for publikum

I DIF's begrundelse hedder det:

"Afholdelsen af VM i sejlsport i Aarhus var en af de største sportsbegivenheder afholdt i Danmark nogensinde. Sejlsport har ry for at være en idrætsgren, som kan være svær at gøre publikumsvenlig – en påstand, som arrangørerne bag begivenheden på overbevisende vis gjorde til skamme. Ved at skabe en fest på Aarhus Havn og på dygtig vis transmittere disciplinerne på storskærme, blev arrangementet en stor succes, som også gennem sine bæredygtighedsindsatser blev et eksempel til efterlevelse i sejlsportsregi."

Stolte, glade og ydmyge

Dansk Sejlunions formand siger i en kommentar:

"Vi er glade, stolte og ydmyge over at se VM i sejlsport indstillet til Kulturministerens Idrætspris. Jeg ser det som en anerkendelse fra DIF's side over for den kæmpe indsats fra mere end 1100 dedikerede VM-frivillige og fra en lille stab, som i flere år viede deres arbejdsliv til at skabe et unikt VM for verdens bedste sejlere i OL-klasserne. Et VM, som i World Sailing har sat nye standarder for mesterskaber. Flot gået!," lyder det fra Line Markert.

13 kandidater til prisen

I alt er 13 kandidater fra alle grene af idrætslivet – både bredde og elite – indstillet til prisen.

Centrale idrætsaktører som DIF, Team Danmark og DGI har hver indstillet tre kandidater. Dertil har Anti Doping Danmark, Parasport Danmark, Dansk Firmaidrætsforbund og Kulturministeriets Forskningsudvalg hver indstillet en enkelt kandidat.  

Alle indstillede kandidater bliver inviteret til idrætsreception i Kulturministeriet den 10. december, hvor kulturminister Mette Bock (LA) vil afsløre vinderen, som foruden æren kan tage en check på 100.000 kr. med hjem.

Sejlsport med også i 2017

I 2017 var Dansk Sejlunion nomineret til prisen – efter indstilling fra Team Danmark. Begrundelsen var Dansk Sejlunions "evne til at udvikle elite- og talentmiljøer flere steder i landet og med atleter af begge køn".

Prisen i 2017 blev vundet af kvindelandsholdet i fodbold – efter holdets EM-sølv.  

Listen over kandidater

Kulturminister Mette Bock. Foto: Bjarke Ørsted

content-loader
content-loader
content-loader