Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der blev kæmpet så gennaker røg i vandet i Skovshoved. Foto: Frederik Sivertsen/Sejlsportsligaen

KDY med Hestbæk øger forspringet i 1. division med mange førstepladser

KDY SHARKS har 8 første pladser og 2 andenpladser i ti flights. De holder derfor en stor god føring ned til 2. pladsen som lige nu er KALØVIG COBRAS.

Af Troels Lykke |

Den ellers velkendte ’battle’ mellem Nordjyderne (FREDERIKSHAVN SEAHAWKS) og Københavnerne (KDY SHARKS), som ligger henholdsvis på 1. og 2. pladsen i den samlede stilling af Sejlsportsligaen, er lettere afblæst til stævnet i Skovshoved.

Det er dog ikke helt med egen gode vilje fra FREDERIKSHAVN SEAHAWKS, fortæller Nynne Desirée Ammundsen i denne pressemeddelelse. fra ligaen.

Rasmus Melsen siger efter fredagens sejladser:

”I går var meget op af bakke så der er virkelig brug for nogle gode sejladser i dag! Vi mangler lige helt at peake med en prik, men vi har rigtig gode tendenser, og god fart - der er jo stadig langt endnu i stævnet". Mon Frederikshavnerne kan vende kurven i morgen, og sejle sig frem i placeringerne. Lige nu er de på en 7. plads.

Udover KDY som lige nu kun øger forspringet til konkurrenterne, er der tættere mellem de andre i top 5.

I top 3 ligger KDY, nu sammen med KALØVIG COBRAS med 20 point og SEAHORSENS med 23 point, som igen har et godt gab ned til 4. pladsen fra HADSUND HURRICANE med 28 point.

Se video fra stævnet i Skovshoved

HURRICANE udfordre toppen

HADSUND HURRICANE har kæmpet hele dagen for at holde deres placering som nr. 4, kodeordet var fra besætningen i morges var: stabilitet - og det ser ud til at lykkes.

Besætningen sagde inden sejladserne startede kl. 10.00, at ”vores tilgang og kodeord til stævnet i dag er stabilitet, og tro på vores egen og fart. At sejle i vores egen båd og ikke de andres. Vi føler os samtidig klar til at udfordre toppen, og vi er meget ydmyg over vores 4. plads. Men, solen skinner, vinden springer og alt kan jo stadig ske”, lyder det fra Rene Nielsen. Holdet består derudover af: Steffen Stegger, Magnus Rasmussen og Mark Carlsen.

LYNÆS BARACUDDAS bevare den gode stemning

Holdet fra Lynæs, der til sidste stævne i Kerteminde blev ramt af en skade der satte dem ud af alle sejladser i stævnets første flight skal hive en god placering hjem fra dette stævne hvis de ikke skal frygt at rykke ned i 2. division i den kommende sæson.

I den samlede stilling ligger de på en kedelig 18. plads. David Corneliussen forklarer:

”Vi er selvfølgelig ikke tilfredse med vores placering pt, men vi er optimistiske og føler at vi er godt med – ja, lige ved og næsten flere gange. Lige nu er fokus på fin pudsning og at bevare den gode stemning i båden, så håber vi at kunne tage nogle lidt bedre placeringer med i morgen”. Selvom holdet håber på at kunne rykke op i tabellen, har dagens sejladser ikke ændret meget ved deres placering til dette 3. stævne, på trods af de fik en 4. plads i dagens sejladser. 4 pladsen er deres bedste hidtidige bedste placering.

Kammeratskab i klubben

Skovshoved Sejlklub er værter for 3. gang i Sejlsportsligaens historie, og det er de oprigtig stolte af. Gudmund Olsson fortæller, hvordan at stævnet har en rigtig god indvirkning på det fællesskab som er mellem unge og ældre i klubben.

”Unge og ældre arbejder til ligastævnerne side om side både på land og på vand, og stævnerne er derfor vigtige samlingspunkt for vores frivillige. Med stævnet håber vi også at give deltagerne hyggelige og uformelle rammer”. Du kan selv opleve den gode stemning på havnen når der søndag d. 26.8.2018 sejles for at vinde det andet sidste og 3. stævne, ved molen på Skovshoved Havn.

Sejladserne starter kl. 09.30

Sidste sejlads fløjtes i gang inden kl. 14.30

Stilling i Skovshoved 

I Skovshoved sejles der tæt på land. Sejlads er også for tilskuerne. Foto: Frederik Sivertsen

content-loader
content-loader
content-loader