Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
KDY på toppen af podiet ved 3. stævne af dette års Sejlsportsliga. Foto: Frederik Sivertsen.

KDY, Kaløvig og Faaborg sluttede på toppen i 1. division

KDY Sharks viste igen storform ved 3. stævne i Sejlsportsligaen i Skovshoved Sejlklub. Kaløvig Cobras tager andenplads, mens Faaborg Falcons gæstede podiet for første gang i noget tid.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Et øjeblik, midt i søndagens sejladser, blev KDY Sharks udfordret tilpas meget til at ende på en sidste plads. Det var første, sidste og eneste gang til stævnet i Skovshoved, at KDY Sharks var væk fra kun at lave prikker og 2. pladser.

Det blev i alt ti førstepladser, som med så svingende vejrforhold, som weekenden har budt på, var imponerende.

Holdet fra KDY bestod af skipper Michael Hestbæk og gasterne Thomas Hartvig, Henning Lambertsen og Niels Gramkov.

Det spændende ved det fjerde og sidste finalestævne bliver, om KDY igen står øverst på podiet, da de her stiller med en anden besætning.

Derudover var der lagt op til lidt af en gyser mellem Kaløvig Cobas og Seahorsens, der sammen med Faaborg Falcons kæmpede om at stå på podiet. For Horsens blev dette 3. stævne en skuffelse, men på den anden side vender det næste stævne i Aarhus, hvor teamet har gode erfaringer.

Her går Horsens, midt i et virvar af vindspring og Festuge, atter efter podiet.

Se video-highligths fra stævnet.

Startede med prikker og sluttede med prikker

Kaløvig Cobras tog et sidste hop op af ranglisten og sikrede sig 2. pladsen, da de i de sidste to sejladser fik to prikker. Det gjorde, at de fik afstand til Faaborg Falcons, der endte på en 3. plads med 9 points forskel.

Det har uden tvivl været et rigtig godt stævne for Kaløvig Cobras, der startede med at ramme en god stime af førstepladser: 

- Forholdene er svære, men vi vil op og drille de andre i toppen af Sejlsportsligaen, og vores udfordring til dette stævne har været at holde fast i den gode stime med prikker. Kan vi holde den kurs, er der jo ikke noget, som kan gå galt, fortæller teamet. 

Det bliver spændende om holdet bestående af styrmand Lars Vilhelmsen, Sophus Jarvig, Nikolai Tiedemann og Jesper Vogelius kan ramme den samme stime, når forholdene alt andet lige ændrer sig til næste og sidste stævne i år.

Holdet er et af de yngste besætninger i 1. division med en gennemsnitsalder på lidt over 20 år.

Ét point fra podiet

Som nævnt måtte Horsens dermed tage til takke med den ærgerlige fjerdeplads. 

- 4. pladsen er lidt bittersød. Det er jo en ganske fin og stabil placering, men de klubber, vi slås med om Sailing Champions League-pladserne, sejlede jo ligeså godt eller bedre, så en tung søndag fjernede det forspring ,vi ellers havde, og det er surt!, fortæller Jeppe Bregendahl fra Seahorsen og fortsætter:

- Når så podiet også lige ryger for næsen af os med ét point, så er den ekstra hård. Aarhus bliver en gyser. Hvert point kan blive afgørende, så det er bare med at holde bundniveauet højt og undgå for mange af de tunge placeringer, som man uundgåeligt får, siger han.

Holdets ambition forbliver intakt frem mod finalen om 14 dage i Aarhus.

- Vi har det mentale overtag med sejren fra sidste år, så vi stoler 110% på egne evner og en billet til Sailing Champions League, fortæller Jeppe Bregendahl.

I den samlede stilling ligger holdene ganske tæt, og der vil alt andet lige blive kæmpet i Aarhus for en top-fire-placering, som giver adgang til kvalifikationen til Sailing Champions League.

Den samlede top 5 stilling efter 3. stævne

1. KDY Sharks (4 point)

2. Frederikshavn Seahawks (11 point)

3. Kaløvig Cobras (13 point)

4. Seahorsens (13 point)

5. Aarhus Sharks (16 point)

Se stilling for alle hold

KDYs Michael Hestbæk er professionel sejler.Her styrer han båden. Han har tidligere deltagaet i OL flere gange og også sejlet America's Cup for Jesper Bank i Team Germany. Foto: Frederik Sivertsen, Sejlsportsligaen

Et nederlag kan være en fordel

Selvom værterne, Skovserne fra Skovshoved Sejlklub, ikke kan slutte stævnet med en podieplads eller en top 10 placering holder klubben fanen højt.

Formand, Gudmund Olsson, udtaler:

- Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt ikke at kunne gentage de sidste års succes med en topplacering i Sejlsportsligaen, men for os som klub er det helt fint. Sammen med Youngsters og Women on Water er der nu flere spor ind i ligaformatet, og det er vores fokus lige nu, udtaler Gudmund Olsson og fortsætter

- I stedet for at stille med et hold fuld af meritter, går vi efter at få stablet et åbent miljø på benene, hvor flere har lyst til at være med ind i ligaens formater. Hvis det betyder, at vi skal sejle i 2. division, så gør vi med glæde dét, afslutter Gudmund Olsson.

Skovserne ligger lige nu på en samlet 16. plads, og dermed potentielt til at rykke ned i 2. division i 2019, og endte på sidstepladsen ved dette 3. stævne.

Næst efter Skovserne kom Lynæs Barracudas, der siden stævnet i Kerteminde har haft en 'skadet spiller'. Der har derfor været løbende udskiftninger på holdet, som på sidste dagen alligevel får taget et ryk op af tabellen og ender på en 17. plads med nogle særdeles gode sejladser.

Som David Corneliussen sagde det meget klart inden sejladserne lørdag "det handler om at bevare den gode stemning og blive ved med at finpudse, så kommer det". Der skal dog mere end et enkelt hop op af tabellen hvis Lynæs skal undgå at rykke ned.

content-loader
content-loader
content-loader