Gå til hoved-indhold
Josefine Boel Rasmussen og Henriette Koch drømmer om at fastholde kvinderne i sejlsportsmiljøet. Foto: SejlsportsligaenKapsejlads
Josefine Boel Rasmussen og Dorthe Alvang drømmer om at fastholde kvinderne i sejlsportsmiljøet. Foto: Sejlsportsligaen

Fire hold er på venteliste til kvindestævnet i Sundby

Kvinderne står i kø til det første Women on Water-stævne. Håbet var ti teams, nu er 18 tilmeldt. Der kæmpes om en plads i kvindernes Champions League.

Af Sara Sulkjær |

Når kvindestævnet ’Women on Water’ 22.-23. september skydes i gang i Sundby Sejlforening, er det med OL-sejler Henriette Koch og mangeårig top-sejler Josefine Boel Rasmussen som initiativtagere. 

Her skal 18 hold á fem kvinder dyste om æren – og en plads i den nye kvindeudgave af Champions League i sejlads.

Kæmpe opbakning

Stævnet er samtidig startskuddet til en egentlig sejlsportsliga for kvinder. Noget, der ligger tæt op af Women On Water (WOW)'s DNA. 

Flere kvinder på vandet, øge målet om lige dele mænd og kvinder, sikre næste generation af pigesejlere og skabe stærke netværk blandt kvinder er drivkræfterne bag projektet, fortæller Josefine Boel: 

- Der har været kæmpe opbakning, og her fra Sundby Sejlforening er der endda tilmeldt to hold. Jeg og Henriette sejlede et stort europæisk stævne sidste år, hvor der var flere kvinder med. Og så snakkede vi om, hvordan vi får flere kvinder med i det her, fortæller hun og uddyber: 

- Vi tog en snak med Sejlsportsligaen om det og kom frem til Women On Water-konceptet og det her stævne. Vi håbede på ti hold, men endte med 18 – og vi har endda fire på venteliste. Det er helt overvældende.

Sejlads efter ligaformatet

Et stævne, der blot underbygge WOW-konceptets flyvende start, hvor flere og flere kvinder allerede nu sejler med i Sejlsportsligaen.

Ved det netop afholdte ligastævne i Skovshoved var der kvinder på ni af klubholdene i 2. division, ligesom WOW har deres eget wildcard-hold i ligaen.

Over 200 kvinder har taget netværket til sig, hvilket har gjort det muligt at afholde det første rene kvindestævne. Formatet bliver ligaformat og sejles i Sejlsportsligaens syv J/70-både.

- Både Henriette og jeg har jo en elitebaggrund, men det var egentlig ikke så meget det, vi ville. Det vigtigste er at få folk ud at sejle, understreger Josefine Boel og fortsætter: 

- Jeg har selv set mange veninder stoppe med sejladsen, fordi de ikke lige passede ind i elite- og OL-miljøet. Skide dygtige unge piger. Men der er ikke nogen tilbud – eller divisioner som i fodbold – for dem, der ikke lige er de bedste fem procent, hvor man kan konkurrere, men det også er lidt for sjov.

Sundby-hold træner hårdt

Dorthe Alvang er en del af det ene af to WOW-hold i Sundby. Hun er født på øen og har sejlet i Roskilde, inden hun kom tilbage til Amager. Og hun har savnet sådan et initiativ:

- Jeg er det, man kan kalde en helt almindelig sejler, som der jo er rigtigt mange af. Der er ikke så meget breddeidræt i sejlsporten, så hvis man ikke går all-in, så er der ikke så mange muligheder for at prøve lidt mere end en tur i en lille sejlbåd.

- Jeg er ikke sådan en, der er født i en optimistjolle. Men jeg gik rundt i klubben og samlede et hold, som alle sammen er noget bedre end mig. Så nu træner vi til stævnet hver weekend. Det er tit sådan i sejlsport, at mændene er meget aktive og kvinderne sådan lidt underligt tilbagetrukne. Så det her er en perfekt måde at vende det lidt på hovedet, forklarer hun. 

Award og foredrag

Sejlsportsligaen, der sammen med Sundby Sejlforening og WOW-lederteamet Henriette Koch og Josefine Boel står bag arrangementet, vil benytte lejligheden til uddele den første ’Sejlsportsligaens AWARD 2018’.

Awarden vil blive givet til en sejler, en frivillig, en klub eller andre ’der i 2018 har vist sig særlig værdifuld i arbejdet med Sejlsportsligaen’.

Samtidig inviterer WOW til kvindenetværksmøde torsdag 20. september om morgenen med overskriften ’Kvinder på podiet’ hos HORTEN advokater i Tuborg Havn. 

Her vil dedikerede talere give kvinderne relevante værktøjer med hjem, både som leder, karrieremor, sportsudøver eller måske kommende bestyrelsesmedlem.

Alle er velkomne i klubben på Amager Strandvej i stævneweekenden, hvor der også vil være aktiviteter for børnene.
content-loader
content-loader
content-loader