Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Turen startede ved Nordkapp.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Fra Nordkap til Sydnorge på 48 døgn i 13 fods jolle

Den 47-årige, norske eventyrer Magne Klann sejlede fra Nordkap i Nordnorge til Lindenäs i Sydnorge i en RS Aero. En distance på 1000 sømil. Turen fik ham i Guinness rekordbog.

Af Troels Lykke |

Det blev en rejse med mange følelser forklarer den barske nordmand Magne Klann, efter han sejlede i al slags vejr, som vindstille og blæst langs den norske, barske vestkyst.

– Det har været fantastisk, skræmmende, magisk og en nydelse, sammenfatter sejleren, der undervejs også har fundet skrald, især plast han har samlet op i jollen.

Blev på land i kuling

Sejleren blev på land, når der var kuling. Det havde han aftalt med sig selv. Maden blev omtrent købt hver 5. dag. Han gik efter at have 5 kilo mad om bord.

Den sejlglade fotograf er miljøbevidst og samarbejder med kampagnen «Hold Havet Rent» og «Clean Seas» for at sætte fokus på forurening på verdenshavene, skriver vg.no.

Plan før start var at sejle 35 sømil om dagen, forklarer Magne Klann. På enkelte dage nåede han at sejle over 52 sømil på en dag med den surfende RS Aero.

Turen startede 25. april med sne på land i Nordkap. Han forventede at turen tog 30 dage, men den 1000 sømil tur varede 48 dage.

RS Aero vejer kun 30 kilo og er 13 fod lang. PR-foto

 

content-loader
content-loader
content-loader