Gå til hoved-indhold
Baad og Thusgaard fra Aarhus har fundet formen i Hyreres. Foto: Jesus RenadoKapsejlads
Baad og Thusgaard fra Aarhus har fundet formen i Hyreres. Foto: Jesus Renado

Baad og Thusgaard i front før world cup-finale - se live her kl 13.20 lørdag

- Vi har arbejdet meget på at forbedre os i lette vindforhold. Jeg synes, det begynder at vise sig nu, hvor vi har haft god fart, siger 49erFX-sejler Ida Marie Baad. Rindom i Laser Radial er på 3. plads.

Af Troels Lykke |

Se live lørdag 28.4 kl. 13.20 her

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard går ind til Medal Race, lørdag, med en snæver føring ved World Cup-stævnet i Hyéres. I Laser Radial er Anne-Marie Rindom på en samlet tredjeplads.

Efter en uge med op-og-ned resultater lykkedes det fredag den danske 49erFX med Ida Marie Baad og Marie Thusgaard at sejle sig i front ved World Cup-stævnet i franske Hyéres, viser resultatlisten

Afgørelsen falder lørdag, hvor de ti bedste sejler Medal Race med dobbelte point. Danskerne har en fem points føring, svarende til to placeringers margin, foran de new zealandske OL-sølvvindere Maloney og Meech.

Let vind i større felter

"Det er et svært stævne, fordi felterne er større end normalt, og når der samtidig er let vind, som vi har haft det meste af tiden, er der mange både, der kan være med fremme. Man bliver let fanget nede i feltet, hvor det er svært at komme fri," fortæller Ida Marie Baad i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

Har forbedret sig i let vind

Danskerne åbnede stævnet perfekt med sejre i de to første sejladser og en samlet føring. De næste to dage bød på mere blandede resultater, inden de fredag kom stærkt tilbage med en 8-1-3-15 serie - nok til at generobre førstepladsen.

"Vi har arbejdet meget på at forbedre os i lette vindforhold. Jeg synes, det begynder at vise sig nu, hvor vi har haft god fart, selv om vinden har været svag," siger Ida Marie Baad forud for den afgørende finalesejlads, lørdag.

"Vi har en god følelse, men der er mange både i spil til topplaceringerne. Vi må bare ud og give den gas."

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard vandt World Cup-stævnet i Hyéres i 2015, hvilket samtidig er den seneste guldmedalje ved et topstævne for de tidligere dobbelte europamestre.

Rindom på tredjepladsen

I alt er 13 danske både til start i Hyéres. Også i Laser Radial er en dansk medalje inden for rækkevidde. Her ligger Anne-Marie Rindom på en samlet tredjeplads. For Radial-klassen resterer stadig to fleetsejladser lørdag før Medal Race søndag.

Se interview i Hyeres med Anne-Marie Rindom. Se også sejlads fra Hyeres med 830 sejlere fra 46 nationer: 

 

content-loader
content-loader
content-loader