Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Baad og Thusgaard tager sølv i Hyeres - et point efter kiwier

Danskerne førte med fem point før medal race, men det var ikke nok til at vinde world cup i Sydfrankrig. Aarhus-sejlerne blev nummer fire i medal race. Det var ét point for lidt til at vinde.

Af Troels Lykke |

Guldet glippede med ét sølle point - men sølv er stadig bedste resultat for Ida Marie Baad og Marie Thusgaard siden deres VM-bronze i 2015, fortæller Dansk Sejlunion på facebook.

Medal Race ved World Cup Hyéres blev sejlet lørdag eftermiddag. Ida og Marie gik ind til finalen som 1'er med et fem points forspring til Maloney/Meech (NZL)...

Netop de to guldkandidater rundede første topmærke side om side i finalesejladsen - men desværre var det "kiwierne", der fik mest fart med videre, mens Ida og Marie blev hængende lidt bagude.

Ved bundmærket havde new zealænderne fra et yderligt spor sejlet sig helt i front - og forblev der resten af sejladsen - mens Ida og Marie rundede nede som 8'er.

På anden omgang satsede danskerne - og kom STÆRKT tilbage - kun en bådspids fra at knibe sig ind på en guldsikrende 3. plads ved topmærket.

4. plads i medal race

Det lykkedes lige præcis ikke - og da heller ikke forsøgene på at klemme sig forbi den argentinske båd på sidste lænser gav pote, kunne Ida og Marie til sidst gå i mål som 4'er.

En stensikker sølvmedalje langt foran forfølgerne - og blot ét point fra guldet...

Et spændende ræs fra start til slut. Godt kæmpet - og stort TILLYKKE til Ida og Marie med første medalje i næsten 2,5 år. Det tegner lovende frem mod Hempel VM i Sejlsport Aarhus 2018, fortæller Dansk Sejlunion.

4. medalje i 2018

Resultatet er samtidig fjerde danske medalje i 2018. Anne-Marie Rindom har hentet guld (Palma) og bronze (Miami) i Laser Radial, mens Sebastian Fleischer vandt RS:X-bronze i Palma.

Resultatliste

content-loader
content-loader
content-loader