Gå til hoved-indhold
Der blev sejlet tæt til DM i Albin Express. H.C. Erbs, der her ses til venstre, var dog hurtigst. Foto: Nyborg SejlforeningKapsejlads
Der blev sejlet tæt til DM i Albin Express. H.C. Erbs, der her ses til venstre, var dog hurtigst. Foto: Nyborg Sejlforening

Tang på roret og tyvstart afgjorde DM for Albin Express

Det var en gyser til sidste lænser, da der i weekenden blev sejlet om DM-titlen i Nyborg. H.C. Erbs og besætning fra Aarhus strak det længste strå.

Af Sara Sulkjær |

Efter første dag på vandet, der bød på vind fra 9-11 m/s, var det helt tæt i toppen ved Albin Expressernes danmarksmesterskab i Nyborg.

Sejlerne Morten Arndal og H.C. Erbs lå i toppen med samme antal point efter dagens tætte sejladser, hvor der heller ikke var langt til bådene nederst i tabellen. 

Arndal var hurtigst

Der var derfor lagt op til kamp på anden og sidste dag ved stævnet, der bød på et helt andet vejr.

Lette vinde, strøm og en drejende vind gjorde det udfordrende for alle, såvel top som bund. 

Her viste Morten Arndal sig særligt stærk og sejlede fire førstepladser hjem over de to dage. 

Et enkelt dårligt resultat lørdag og en tyvstart i femte sejlads var dog nok til, at toppen alligevel var fuldstændig åben før ottende og sidste sejlads. Blot tre point skilte Arndal og Erbs.

Tang kommer i vejen

Morten Arndals besætning gjorde i sidste sejlads, hvad de kunne, og havde de to både, der skulle til for at vinde stævnet, mellem dem selv og Erbs hele sejladsen.

- Men på sidste lænser havde de fanget en stor klump tang på roret og sidste års DM vinder, Morten Stoy, sejlede forbi dem og vandt sidste sejlads, forklarer H. C. Erbs.

En klump tang, der i sidste ende afgjorde stævnet. H.C. Erbs og besætning kunne dermed lige nøjagtigt kravle forbi i det samlede regnskab. 

Bronzen gik til Jesper Nørbo Sørensen og Team Exceed fra Vejle.

Tjek de samlede resultater her og se flere billeder fra stævnet herunder. Fotos: Nyborg Sejlforening 

Vinderne måtte tradition tro en tur i baljen. Foto: Magnus Ebsen Bøgelund Pedersen

 

<iframe width="600" height="423" src="https://www.youtube.com/embed/jDdf3gnsjqs" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Se flot film fra stævnet i Nyborg her. Video: Magnus Ebsen Bøgelund Pedersen

content-loader
content-loader
content-loader