Mød en foregangsmand med hang til alt i udstyr!
Kom med ombord på Biilmanns Campion Explorer 552 - ADVARSEL! der er en vis risiko for at du bliver forpustet undervejs.....
Engageret drivkraft med hang til enhver form for marine-elektronik, er vist en rammende beskrivelse for Viborgs Henrik Biilmann.
Skipper Biilmann er et kendt ansigt i trollingverdenen og specielt som een af fædrene for det sociale samlingspunkt Smaabaadsgruppen, der er et hastigt voksende netværk for småbådsfolket.
Gruppens 4400 medlemmer deler alt i marineuniverset og er kendetegnet ved et særdeles hjælpsomt kodeks og ligefrem facon.
Ombord på Skipper Biilmanns elegante Campion Explorer 552 bracket deles fiskeglæderne typisk sammen med gast og fru Hanne samt gasten Casper Gamborg.
Team Biilmann før afgang til Trolling Master Bornholm 2016
Den driftsikre Suzuki 140 HK sikrer fremdriften på Team Biilmanns 75 til 100 årlige fiskedage på vandet.
Når samtalen rammer emnet om HVORFOR at stort set alle fritidstimer og mange rådighedskroner forbruges på netop fiskeriet og båden, rammer vi flere årsager.
Tydeligst står den frie natur samt sammenholdet blandt alle småbådsfiskerne - og møder man et medlem fra Småbådsgruppen, vil snakken hurtigt tage en "nørdet" drejning udi båd-, fiske- eller elektronikfinesser.
Ligeledes tænder elektronikken fra Raymarine - og netop her fornemmes at her er tale om legetøj for voksne mænd - for Henrik omtaler med stort engagement, muligheden for at komme på vandet og teste opsætningerne der er opsat hjemmefra.
Trollingfiskeriet er det blandt det foretrukne og motivationen er udsigten til at overrumple en kongefisk i danske farvande, for laksen tilbyder ofte en fight med massivt flex på klingen. Dernæst giver trollingfiskeriet gunstige muligheder for hygge på båden.
Skipper Henrik Biilmann med flot fisk
Også havture bliver det til - gerne efter store fisk - torsk, sej og haj, men også sild, makreller og fladfisk er på repertoiret.
Skipper Biilmann omtaler Campion Explorer 552 Bracket som værende meget sø- og havstærk, der skal meget ”sø” til for at båden ikke kan være med. Dernæst er bådens tunge vægt med at stabilisere båden - dette er en stor fordel bl.a. under trolling. Bracket sørger for at motoren er væk fra fiskeområdet, dette er en stor hjælp, da der skabes optimalt med plads.
Der er masser af fiskeplads agter
OG så er det at du skal tage en dyb indånding.... for dette er hvad der er blevet plads til af marineelektronik og øvrige features...
1 stk Es128 med indbygget downvision hvorpå der er koblet downvision transducer.
1 stk Es127 med indbygget ekkolod tilsluttet P58 transducer med fart / dybde og temperatur måler.
CP570 ekkolod med et stk. Airmar 1 Kw transducer, med indbygget chirp.
CP200 ekkolod monteret med Sidevision.
A95 plotter der er fjernbetjent, hvorpå der køres motordata og videokamera, monteret på tagabøjlen, der er indbygget nat vision.
Alt er koblet på på RayNet HS5 netværk switch og Sea Talk netværk.
Ray Net 60 VHF med Sheaksbear SH 5225XP antenne på 2.40 sammenkoblet.
VHF RayMic monteret i agter.
AIS 650 klass B som også har sin egen Sheaksbear 5225 AIS antenne på 2,40
Raymarine's nye Quantum radar der sender og modtager med CHIRP pulse coppression, denne får data ‘en via Wi-Fi anlægget på båden, der bla. er en stor hjælp, ved bla. opdatering af elektronikken.
Mavimare hydraulisk styring, med 2 liters pumpe opkoblet til EV100 autopilot, hvortil der er trådløs fjernbetjening.
Fusion anlæg med 3 stk 160 w højtaler.
Aeroheat oliefyr som er termostatstyret giver varme i kabinen, og på cockpittet, døgnet rundt.
2 stk Scotty el downriger, monteret på lækker alu. trollingbar, som kan afmonteres på få minutter.
110 liters kølekasse samt 18 stangholder til brug under trolling efter laks.
Planerboard master i begge sider, stor Goodlight søgelys på tagabøjlen.
Stor Johnson spuleanlæg, med tilhørende rensebord, hvorpå copp grillen kan monteres.
Af specielle ting, fremhæver Henrik Raymarines nye Quantum radar, ved at den giver et uovertruffet godt billede af omgivelserne, mens plotterne Es 127 og Es 128 giver en stor frihed, da de har hybrid touch, på samme måde som eks. IPads, ligeledes har plotterne drejeknapper, som er gode under sejlads. 1 KW chirp transduceren fra Airmar er et godt ”es” at have når dybt vand undersøges for fisk.