Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
KDYerne svæver her på Gardasøen.

Danskere foiler 17 knob på kryds til Foiling Week Garda i Flying Phantom

KDY’erne Philip Christiani og Rasmus Fredsted afsluttede forsommerens mellemeuropæiske kapsejladser med Foiling week på Gardasøen. Her en rapport.

 

Af Troels Lykke |

I år var året hvor vi skulle ud og prøve kræfter med de andre Flying Phantoms, efter at have trænet med vores på Øresund og vi havde valgt at slutte os til Flying Phantom Swiss Series med to stævner på Geneve Søen og så Foiling week på Gardasøen - fortæller Rasmus Fredsted til minbaad.dk. 

Han fortæller videre.

På Genevesøen havde vi, i 2 weekender, fået lektioner i søsejlads, hvor vi blandt andet lærte af krydse med vores genakker og den slags logiske ting !!!!

Så Garda var scenen hvor på der skulle foiles på kryds og læns og vi skulle forsøge at blande os lidt med de dygtige schweizere.

Foiling Week er den første og eneste globale event for foilende både, deres sejlere, deres designerne og bådbyggerne/producenterne. 

Kapsejlads og forum med coaching og salg

Så ud over at være en  kapsejlads for foilende bådklasser er det også, et forum om foiling, en foiling salgsmesse, foil-coaching på vandet hvor man lærer af de bedste og meget mere.

Det var 5. gang at Foiling week blev afholdt på Gardasøen og initiativtager Luca Risotti havde igen i år samlet spændende foredragsholdere, blandt andre designer Bobby Kleinschmit fra Team ETNZ der fortalte om hvorfor de var så overlegne ved sidste Americas Cup, men også designere fra Airbus, der fortalte om elektrisk kontrol af foils, var tilstede.

Det var super spændende og vi fik mødt en masse spændende mennesker med samme passion for fart og fremtiden for sejlsporten.

Bådklasserne var int. Moth, Waszp, A-cat, windfoil, Flying Phantom, Nacra 17, Easy to fly. Alle både, aggregater om man vil, der flyver over vandet. Bygget i kulfiber og epoxy alle ”state of art speed machines” der bare vil op og fremad!

Blandt deltagere var bla. Americas Cup sejlerne Francesco Bruni og Poul Goodison i int. Moth klasse og Jean Pierre Dick 3 gange Vandée Globe og udvikler af bådtypen Easy to Fly.

Thorkil fra Danmark var der også

Vi troede vi var de eneste danskere, men registrerede hurtigt Thorkil Juncker og hans Easy to Fly ”Cool Runnings”.

Thorkil er udlandsdansker bosiddende i London og som med alt andet man har passion for så blev vi hurtig enige med ham om at dette burde alle opleve – foiling – Garda og dette samvær!

Vi startede sløvt ud men fik slut på stævnet drillet de bedste dog uden at få medaljer, men det var fedt at foile med 16-17 knob på kryds, båd mod båd til topmærket, for derefter at falde 20° af mod offset-mærket hvor farten blev øget til midt i tyverne, for så endeligt at hive den 25m² genakker op og gå direkte mod gaten. Outstanding!!

Som man nok kan læse af det her så er vi lidt oppe og køre over det her og tænker andre kunne blive det samme, så tag fat i os og lad os se på hvordan vi får nogle flere både op og flyve i Danmark!

Danske Thorkil i Easy to Fly. 

content-loader
content-loader
content-loader