Gå til hoved-indhold
Frivillige Dansk Søredning har ni stationer rundt omkring i Danmark. Her ses en i Rudkøbing. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Frivillige Dansk Søredning har ni stationer rundt omkring i Danmark. Her ses en i Rudkøbing. Foto: Troels Lykke

Udrykninger for frivillige reddere steget med 25 procent i sommervejret

Dansk Søredningsselskab har i år været kaldt ud til 535 tilfælde allerede nu, en stigning på 25 procent fra 2017. Sekretariatsleder hos Dansk Søredningsselskab mener det skyldes uheld og langsom teknologi.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Dansk Søredningsselskab melder allerede nu, at selskabets frivillige i år har været ude på flere aktioner end nogensinde før.

I årets otte første måneder er selskabet blevet kaldt ud 535 gange, imod 425 gange i hele 2017.

Langsom teknologi

Kristian Hansen fra Dansk Søredningsselskab fortæller, at mange sejlere i dag bruger en søkort-app, der skal vise, hvor det er sikkert at sejle i forhold til dybde og andet. Når de apps er for langsomme til at opdatere deres kort, går folk på grund.

- Det har da tæret både på menneskelige- og materielle ressourcer. Vores frivillige i Lynæs ved Hundested har i perioder være ude op til fire-fem gange dagligt, fortæller Kristian Hansen til SN.dk

- Nogle motorstop skyldes slid, men vi rykker altså også ud til både, der kommer direkte fra værkstedet, fortæller Kristian Hansen.

Uerfarne sejlere i sommervejret

Specialkonsulent i Søsportens Sikkerhedsråd Steen Emborg, mener at de mange udrykninger skyldes nedslidte motorer og at sommervejret har lokket mange uerfarne sejlere til søs:

- Hvis du ikke renser din motor for det kondensvand, der kommer over vinteren, kan det blande sig med olien, og dét er altså en skidt cocktail, udtaler Steen Emborg.

Kilde: sn.dk

Dansk Søredning hjalp sejler forleden. Han sad fast på grunden. Når du først er hjulpet éen gang, så er det god stil at melde sig ind i Dansk Søredning. Årlig pris er 550 kroner.

Aarhus Internationale Sejlsportscenter vil være Sejlsportens forsamlingshus

- Skoler, klubber, foreninger, erhvervsliv og selvfølgelig elitesejlere bruger centeret, forklarer Thomas Capitani, der gør status, et år efter at Kronprinsen og Kronprinsessen indviede det roste Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites