Gå til hoved-indhold
Frivillige Dansk Søredning har ni stationer rundt omkring i Danmark. Her ses en i Rudkøbing. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Frivillige Dansk Søredning har ni stationer rundt omkring i Danmark. Her ses en i Rudkøbing. Foto: Troels Lykke

Udrykninger for frivillige reddere steget med 25 procent i sommervejret

Dansk Søredningsselskab har i år været kaldt ud til 535 tilfælde allerede nu, en stigning på 25 procent fra 2017. Sekretariatsleder hos Dansk Søredningsselskab mener det skyldes uheld og langsom teknologi.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Dansk Søredningsselskab melder allerede nu, at selskabets frivillige i år har været ude på flere aktioner end nogensinde før.

I årets otte første måneder er selskabet blevet kaldt ud 535 gange, imod 425 gange i hele 2017.

Langsom teknologi

Kristian Hansen fra Dansk Søredningsselskab fortæller, at mange sejlere i dag bruger en søkort-app, der skal vise, hvor det er sikkert at sejle i forhold til dybde og andet. Når de apps er for langsomme til at opdatere deres kort, går folk på grund.

- Det har da tæret både på menneskelige- og materielle ressourcer. Vores frivillige i Lynæs ved Hundested har i perioder være ude op til fire-fem gange dagligt, fortæller Kristian Hansen til SN.dk

- Nogle motorstop skyldes slid, men vi rykker altså også ud til både, der kommer direkte fra værkstedet, fortæller Kristian Hansen.

Uerfarne sejlere i sommervejret

Specialkonsulent i Søsportens Sikkerhedsråd Steen Emborg, mener at de mange udrykninger skyldes nedslidte motorer og at sommervejret har lokket mange uerfarne sejlere til søs:

- Hvis du ikke renser din motor for det kondensvand, der kommer over vinteren, kan det blande sig med olien, og dét er altså en skidt cocktail, udtaler Steen Emborg.

Kilde: sn.dk

Dansk Søredning hjalp sejler forleden. Han sad fast på grunden. Når du først er hjulpet éen gang, så er det god stil at melde sig ind i Dansk Søredning. Årlig pris er 550 kroner.

content-loader
content-loader
content-loader