Gå til hoved-indhold
Redningsstationen er et længe ønsket tiltag - ikke mindst fra det der tidligere hed Søværnets Operative Kommando - nu kaldet JRCC. Foto: Dansk SøredningKort Nyt
Redningsstationen er et længe ønsket tiltag - ikke mindst fra det der tidligere hed Søværnets Operative Kommando - nu kaldet JRCC. Foto: Dansk Søredning

Dansk Søredningsselskab opretter redningsstation i Løgstør

Fra sommeren 2019 etableres der en redningsstation i Løgstør i Limfjorden under Dansk Søredningsselskab (DSRS).

Af Troels Lykke |

I den centrale del af Limfjorden medfører grundstødninger, motorstop, kollisioner eller en havareret båd hvert år situationer, der ofte kan udvikle sig til livstruende situationer.

Men nu er hjælpen på vej, det skriver Nordjyske

Fra sommeren 2019 etableres der nemlig en redningsstation i Løgstør under Dansk Søredningsselskab (DSRS).

Redningsstationen er et længe ønsket tiltag - ikke mindst fra det der tidligere hed Søværnets Operative Kommando - nu kaldet JRCC.

Assistance til fritidssejlere, der har behov for hjælp i situationer på søen, er nemlig i stigning.

657 sejlere fik hjælp i 2018

I 2016 foretog DSRS 362 aktioner på landsplan. Det tal voksede til 424 aktioner i 2017, mens man i 2018 allerede er oppe på 657 udførte aktioner.

Den nye redningsstation får base i Løgstørs gamle og ikoniske lodsstation fra 1902 og vil blive bemandet af frivillige.

Frivillige skal rekrutteres

Initiativgruppen, der består af kræfter fra Løgstør Bådelaug, den lokale havnefoged, frivillige i det tidligere Løgstør beredskab og Limfjordsmuseet er i fuld gang med at rekruttere frivillige redningsmænd i lokalområdet.

Det er styregruppens umiddelbare vurdering, at man vil kunne dække rednings - og bugseringsopgaver i hele Løgstør Bredning i vest og fravandet frem til Gjøl i øst.

Kilde. Nordjyske

content-loader
content-loader
content-loader