Gå til hoved-indhold
Mark Thorup opfordrer havsvømmere til at svømme med gul badehætte og at undgå svømning i områder med mange både. Foto: Mark ThorupKort Nyt
Mark Thorup opfordrer havsvømmere til at svømme med gul badehætte og at undgå svømning i områder med mange både. Foto: Mark Thorup

Sejler redder tre havsvømmere fra at blive ramt at motorbåd ved Snaptun

Den østjyske sejler Mark Thorup piftede og viftede af motorbåd, der dermed undgik at ramme tre havsvømmere, der var usynlige for motorbåden.

Af Troels Lykke |

Mark Thorup var dagens mand i søndags, da han reddede tre havsvømmere. Han skriver på Tursejlads og Sejlsport, hvor der er debat om emnet.

- Jeg blev udfordret søndag ud for Snaptun. Jeg opdager pludselig svømmere et stykke væk ude i det travle løb ind til Horsens fjord. Mens motorbåde, speedbåde og heldigvis ingen store sandsugere eller coastere og lign.. kom op og ned gennem løbet.

Han signalerer til motorbåden i sidste øjeblik.

- Jeg signalerer til en stor motorbåd der har direkte kurs mod svømmerne. Hvilket gør han går helt ned i fart og lægger sig så han skærmer dem... pyh.. stor tak til ham.

BT har her også skrevet om sagen.

 

Se hvor svære de er at spotte, jeg tror ikke, jeg ville ha' set dem, hvis jeg kom bragende for sejl, har det ret skidt med det, skriver Mark Thorup. 

content-loader
content-loader
content-loader