Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der blev sejlet otte sejladser i alt fra 0 til 10 m/s. Foto: Nikoline Frick.

Kerteminde-sejlere med Kæstel til tops ved rangliste for Folkebåde

13 både deltog ved anden ranglistestævne for Folkebåde i Kerteminde i weekenden. Nyt initiativ 'Ung i Folkebåd' har fået flere unge sejlere med til stævnerne, til glæde for alle deltagerne.

Af Maria Ravn Jürgensen |

I weekenden 23.-24. juni blev anden ranglistestævne for Folkebåde holdt i Kerteminde, og sejlerne fra Kerteminde Sejlklub gav ikke meget plads til andre end dem selv på podiet.

Kerteminde sejlere dominerede

Dog blev førstepladsen besat af Søren Kæstel, sammen med hans to Kerteminde gaster Erik Andersen og Alex Lindegaard.

På andenpladsen kom den regerende Danmarksmester Flemming Palm, med gasterne Jacob Palm og Søren Nissen fra Kerteminde Sejlklub.

På tredjepladsen kom regerende Guldpokal vinder Per Buck, med gasterne Hans Schultz og Per Puch ligeledes fra Kerteminde Sejlklub.

Ny signalering fra dommerbåden

Det blev til nogle tætte sejladser, hvor der i de fleste sejladser var 2 til 3 minutter mellem bådene. Feltet bestod af 13 både, som fik en serie på otte sejladser i stort set alle vindstyrker, lørdag i 7-10 m/s og søndag i 0-5 m/s. 

DEN 723, Flemming Kold fra Kerteminde Sejlklub, fortæller:

- Stævnet blev ledet og gennemført med militær præcision af baneleder Bjørn Stephensen og hans super motiverede og effektive crew.

- Som et lille eksempel på banelederens meget sejl forstående og imødekommende måde at tænke på, indførte dommerbåden en ny signalering, som en speciel service til især de mange kvindelige skippere og gaster. Nemlig en spand som blev hejst mellem nogle af sejladserne, og som signalerede at pausen mellem sejladserne var gjort lidt længere, således at man kunne nå i kahytten med sin egen spand, fortæller Flemming Kold.

Også de unge deltog

Udover de mange piger/kvinder, var der endnu engang en pæn flok 'Ung i Folkebåd' sejler. To besætninger med hver to unge ombord, og to andre både med en enkelt ung, under 30 ombord.

- Projekt 'Ung i Folkebåd' må derfor allerede nu siges, at være en succes, en succes som helt sikkert virker til at ville accelerere hen over denne og næste sæson. Projektet som blandt andet byder på mulighed for at låne en båd til ranglistestævnerne, egen rangliste for de unge sejlere og træningslejre, fortæller Flemming Kold

- Det fornemmes tydeligt at dette initiativ sparker nyt liv i klassen, stemningen på både land og vand er på en eller anden uforklarlig måde anderledes, end den har været i mange år og alle os gamle, tager virkelig godt imod næste generation af folkebådssejlere, som så til gengæld, allerede nu føler sig fuldt integreret, accepteret og respekteret, fortæller han og fortsætter

- At de unge så også kan blande sig i toppen, gør jo kun det hele endnu sjovere. Faktisk blev fire af stævnets otte sejladser vundet af både med nye sejlere ombord, to af dem af en Ung i Folkebåd skipper og gast og to af dem med en Ung i Folkebåd midtergast/taktiker, fortæller Flemming Kold.

Vinderen af 'Ung i Folkebåd'. Foto: Nikoline Frick.

content-loader
content-loader
content-loader