Gå til hoved-indhold
Kæstel i rødt står øverst på skamlen med erfarne gaster. Det er første gang, at Søren Kæstel vinder DM i Folkebåd, mens han har vundet DM i Drage ni gange som gast. Foto: Christian GrossmannKapsejlads
Kæstel i rødt står øverst på skamlen med erfarne gaster. Det er første gang, at Søren Kæstel vinder DM i Folkebåd, mens han har vundet DM i Drage ni gange som gast. Foto: Christian Grossmann

Kæstel, Andersen og Lindegaard vinder DM med 57 Folkebåde

- En god båd, mast fra John Mast, sejl fra North Sails og en sammensejlet besætning var udslagsgivende for farten, fortæller skipper Søren Kæstel til minbaad.dk efter bl.a. 4 førstepladser i Flensborg.

 

Af Troels Lykke |

Sejladserne på Flensborg Fjord ud for Flensburg Yacht Club, som er dansk og medlem af både Tysk- og Dansk Sejlunion gjorde, at Folkebådene kunne holde fælles mesterskab, som OK-jollerne gjorde for nogle år siden, forklarer Søren Kæstel fra Hellerup Sejlklub.

Der var 57 både på startlinjen, alle de bedste tyske og danske både. Bådene havde vindstyrker fra 2-12 m/sek. og masser af sol.

Og det gik suverænt for 57-årige Søren Kæstel, der sejlede med gasterne Erik Andersen og Alex Lindegaard. Holdet satte fire førstepladser ind, viser resultatlisten.

Den viser også, at det var Kolding-sejler, tidligere Snipe-sejler Per Jørgensen, der tog DM-sølv, mens Kerteminde-skipper, tidligere Laser-sejler Flemming Palm sluttede med bronze om halsen.

Søren Kæstel deler roser ud til Flensborg-klubben.

- Regattateamet gjorde et fantastisk arbejde både på land og på vandet, i Folkebåden gør vi meget ud af, at der bliver gået til den på vandet, og at vi hygger sammen på land, forklarer han.

Det skabte farten

Om hvorfor det gik så godt for Hellerup-holdet, forklarer Kæstel, der blandt andet er uddannet el-installatør.

- Vi var først og fremmest hurtigste Folkebåd på Flensborg Fjord, kombinationerne af en god båd, en mast fra John Mast og sejl fra North Sails sammen med en sammensejlet og flittig besætning er udslagsgivende for farten. Med min opvækst på Kolding Fjord, som på mange måder ligner Flensborg Fjord, kunne vi også finde rundt på banen, fortæller Søren Kæsten, der sejler i en båd fra 1983.

Vind DM med Folkebåd til 125.000 kroner

- En ok Folkebåd, man kan vinde et DM med, koster cirka 125.000 kroner. Man kan erhverve sig en glasfiber-Folkebåd fra 50.000 kroner til 300.000 kroner, fortæller Søren Kæstel, der i øvrigt vandt klassens guldpokal i år i Sverige. 

Det var fjerde gang, han vandt guldpokalen, derudover har han vundet DM cirka ni gange som gast i Drage for Frank Berg.

Der var også frisk vind på Flensborg Fjord. Foto: Chriss Grossmann

Foto: Chriss Grossmann

content-loader
content-loader
content-loader