Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Blærerøven starter her som anden båd med de sorte sejl og JBS-reklame i sejlene. Foto: Helsingør Sejlklub

Start gået i Sjælland Rundt om bagbord - rekordfelt i nyere tid

Sjælland Rundt rykker med 163 både. Første start gik kl. 10 i dag og sidste start går kl. 19. Det blæser 5-6 m/sek. Kryds til Odden. Vi taler med sejlmager Mads Christensen, der er på 48 fods båd.

Af Troels Lykke |

Det er blevet hot igen og sejle langt i kapsejlads.

I hvert fald er der op mod 30 procent flere både med i Sjælland Rundt i år, hvor starten for singlehand-sejlere allerede er gået.

163 både er tilmeldt. Herunder Mads 'Blærerøv' Christensen, der stiller op i en tjekket 48 fods raser i kulfiber.

En tysk Knierim 48, som har været brændt og som Blærerøven, sammen med tyske bådebyggere, har været med til at bygge op igen i Kappelen.

Den 25 meter høje mast er støbt om og bundstokke er forstærket efter branden og el er udskiftet. I to år har Blærerøven arbejdet på båden, der holder til i Vedbæk.

Navnebror er taktiker

Vennen, navnebroderen Mads Christensen fra OneSails i Helsingør, er taktiker om bord på den 48 fods båd.

- Båden hedder Ben Cotta, der betyder gennemstegt på italiensk, det er fordi båden tidligere har været brændt. Vi ser nu frem til Sjælland Rundt, det blæser fint lige nu, vi starter kl. 16. Vi håber vi kan gå under Farøbroen, vi gider ikke sejle ned om Gedser, forklarer sejlmager Mads Christensen, der har leveret fok og storsejl i Forte-dug til båden i farven Custom Black.

Alt er næsten sort på båden, så som sorte teaklister, sort tovværk, sort mast, og sort søgelænder. Noget der altid har kendetegnet Blærerøvens både.

Ejer styrer selv

Mads Blærerøv Christensen skal styre båden mens gasterne blandt andet er Casper Peetz, Mads Elleskov, Jonas Hviid, Tim Nielsen, Erik Bjørn og Lars Brasse.

Flere er fra det tidligere X-Yachts Gold Cup-hold for ti år siden, da Blærerøven sejlede i en IMX-40.

Mads Christensen siger om fremgangen i Sjælland Rundt.

- Det er fantastisk, og der  skal nok komme mere fremgang, flere unge Spækhugger og H-bådssjlere er med, de vil gøre som deres forældre har gjort det. Der er kommet en ny coolness over Sjælland Rundt, vi skal nok komme over 200 både næste år, siger Mads Christensen til minbaad.dk.

Først i mål forventes at blive den 63 fods mahognibåd, Buksesnedkeren.

X-99 sejler: Kryds til Sjællands Odde

 X-99 sejler Kim Henriksen fortæller lige nu til minbaad.dk:

- Vi er på vej bagbord rundt. Det bliver kryds til Sjællands Rev i 5-6 m/sek. Derefter slædetur til Grønsund. Formentlig lidt mere vind i nat.

Følg sejlerne her på TracTrac

Sejlmager Mads Christensen,tv, står her ved siden af den 'rigtige' Mads Christensen, der er skipper. Prof-sejler og bådebygger Jonas Hviid står i rød polo. Øvrige gaster har vi desværre ikke navne på.  

Mads Christensen står her på sin 48 fods tyske performance-cruiser, som han har arbejdet hårdt på de sidste to år.

Blærerøven har en reklame for sine sokker i sin nye fok.

Sådan ser Blærerøvens 48 fods tyske ræser ud. Alt er næsten i sort. 

content-loader
content-loader
content-loader