Gå til hoved-indhold
Regeringen og Dansk Folkeparti har netop forhandlet finansloven for 2019 på plads. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Regeringen og Dansk Folkeparti har netop forhandlet finansloven for 2019 på plads. Foto: Troels Lykke

BREAKING: Finanslov 2019: Statsafgiften sænkes på bådejernes kaskoforsikring

Regeringen og Dansk Folkeparti har netop forhandlet finansloven for 2019 på plads og statsafgift på forsikringer på lystbåde reduceres fra de nuværende 1,34 procent til 1,0.

Af Troels Lykke |

Politikerne har været lydhør overfor sejlernes fakta og argumenter til stor glæde for danske sejlere og danske arbejdspladser.

Danske tursejlere er naturligvis godt tilfredse, fortæller de i en pressemeddelse til bådmedierne.

- Vi er også meget tilfredse med at reduktionen af statsafgiften på lystbådeforsikring, hvilket giver en økonomisk håndsrækning til de maritime erhverv, turismen og seniorsejlerne, siger forretningsfører i Danske Tursejlere, Leif Nielsen.

Fra 1,34 procent til 1,0

Regeringen og Dansk Folkeparti har netop forhandlet finansloven for 2019 på plads. Og der er godt nyt til de danske fritidssejlere.

Den særlige statsafgift på forsikringer på lystbåde reduceres fra de nuværende 1,34 procent til 1,0.

- Dermed er et stort ønske fra Danske Tursejlere og de mere end 12.200 medlemmer imødekommet, omend vi gerne så den helt afskaffet, lyder det.

Var på tæerne

-  Da skatteministeren i efteråret offentliggjorde sit udkast til finanslov for 2019, vejrede de danske fritidssejlere morgenluft. I udkastet havde regeringspartierne lagt op til at sænke afgiften. Men vi må desværre sige, at gode intentioner ikke altid følges op af tilsvarende handlinger. Derfor var vi i Danske Tursejlere meget på tæerne for at få formidlet et korrekt og retvisende billede af, hvilke uheldige konsekvenser en opretholdelse af de nuværende afgiftssatser vil have. Vi tror, at denne indsats har gjort indtryk på politikerne på Christiansborg, siger Leif Nielsen, forretningsfører i Danske Tursejlere. 

Store protester

Det er flere års ihærdigt arbejde på at få gjort op med afgiften på lystbådeforsikring, der nu har båret frugt. Sidste år afleverede organisationen mere end 10.000 underskrifter fra utilfredse sejlere, der protesterede mod afgiften.

Seriøs debat på Christiansborg

- Vi fornemmede, at vores budskaber var blevet hørt og taget alvorligt. Særligt, da vi undervejs i finanslovsforhandlinger sort på hvidt kunne dokumentere, den positive effekt en afgiftslettelse ville have på de maritime erhverv, turismen og ikke mindst på det store flertal af sejlere i pensionistalderen, følte vi, at der var en seriøs og faktaorienteret debat om afgiften i gang på Christiansborg, siger Leif Nielsen.

Tilfredshed i sejlerkredse

- Mange sejlere har følt sig stærkt provokeret af de fordomme om lystbådeejere som velhavere fra Nordsjælland, der florerer i det politiske miljø. Over halvdelen af vores medlemmers både er hjemhørende i Sønderjylland, på Fyn og på Sjælland uden for hovedstaden. Og så er 2 ud af 3 sejlere er over 50 år og 40 % er over 60 år. En afgiftssænkning vil altså lette økonomien hos den ældre del af sejlerne, hvor mange betragter investeringen i fritidsbåden som en pensionsopsparing, siger Leif Nielsen.

content-loader
content-loader
content-loader