Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Sådan så det ud fra luften. Fotos: Jens Thaysen
Sejlklubber
Der var gang i blæsten da 50 optimistsejlere mødtes til træningslejr i Egå. Fotos: Jens Thaysen
Sejlklubber
Sejlklubber
Sejlklubber
Sejlklubber
Sejlklubber

Nyt træningskoncept i Optimistklassen afprøvet i Egå

Egå Sejlklub var i weekenden vært for et nyt og vellykket koncept i Optimisklassen. Konceptet, som er kendt fra større jolleklasser, blev til anledningen kaldt 'Opti Coach Meeting'. Også Lasersejlere mødtes til træning, hvor vejret viste sig fra sin hårde side. Nyd også Jens Thaysens fotos.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Konceptet er i princippet gratis, og værtsklubben tjener ingen penge på arrangementet, men ligger havn og klubhus til rådighed, forklarer Opti-far Jesper Heegaard fra Egå Sejlklub. Han forklarer videre:

Sejlerne kommer med egen træner og RIB og overnatter i klubben. Til dette arrangement kunne der tilkøbes morgenmad, frokost og aftensmad.

Formiddagen er forbeholdt træning med sin egen klubtræner, og om eftermiddagen sejles der nogle træningsrace, hvor alle sejlerne er samlet. På den måde har hver træner en kærkommen lejlighed til at se deres sejlere i aktion, således trænerne har værdifuld viden at bygge videre på hjemme i klubberne.

Til arrangementet i Egå Sejlklub var der samlet cirka 50 Optimistsejlere fra hele Danmark, og sågar deltog en af Tysklands bedste Optimistsejlere også.

Huer og handsker blev fundet frem

Lørdag bød vejret på forårsstemning, og solen bragede igennem, og humøret var højt blandt alle sejlere og trænere. Formiddagens træning blev afviklet i jævn vind, som øgede hen over dagen til en frisk vind.

Der blev afviklet to træningsrace lørdag eftermiddag i frisk til hård vind, således sov de fleste sejlere vist fint lørdag aften.

Søndag var temperaturen droppet, så huer og handsker skulle på, og da der samtidig var en frisk til hård vind, føltes det ret koldt, selvom solen fortsat sendte sine fine solstråler mod sejlerne. De mindste sejlere var naturligvis udfordret af den hårde vind, men alle kæmpede bravt.

Om eftermiddagen blev der sejlet tre træningsrace, og der blev om eftermiddagen uddelt præmier og gaver fra de to sponsorer, AFI Marine og Winner Optimist.

Lasersejlere mødtes i forårsvejret

Samtidig med ovenstående arrangement blev der afholdt Laserlejr i Egå Sejlklub. Flere Laser Radial- og Laser Standard.sejlere var taget til udlandet for at træne og sejle kapsejlads, hvorfor der denne gang ikke var så mange deltagere, som der ellers plejer at være i klassen.

Denne gang deltog cirka 15 sejlere i Laser 4.7 og Laser Standard. En væsentlig prioritet for disse lejre er, at de kompetente trænere prioriteres højt, og denne gang var ingen undtagelse, da Per Baagø og Mikkel Korsby var trænere.

Lasersejlerne fik brugt masser af kræfter i den friske til hårde vind, og alle sejlerne fik noget med hjem, som de kunne bygge videre på i foråret.

content-loader
content-loader
content-loader