Gå til hoved-indhold
Viggo Jacobsens søn, Ole Jacobsen overrakte diplom og check til en glad og overrasket Esther Houborg. Det skete blandt andet med et fint tilbageblik på en af Viggos kæpheste - nemlig at flere piger skulle sejle Optimist. Foto: Leon TrägerSejlklubber
Viggo Jacobsens søn, Ole Jacobsen overrakte diplom og check til en glad og overrasket Esther Houborg. Det skete blandt andet med et fint tilbageblik på en af Viggos kæpheste - nemlig at flere piger skulle sejle Optimist. Foto: Leon Träger

13-årige Esther bliver første kvindelige vinder af Viggos Legat

Esther Kamma Houborg fra Aarhus Sejlklub er ikke kun en dygtig Opti-sejler. Hun skaber også god stemning i klubben, forklarer leder, Jakob Gadegaard Bendixen.

Af Sara Sulkjær |

Usædvanlig dygtig og meget ihærdig. Sådan beskrives 13-årige Esther Kamma Houborg, der lørdag modtog Viggos Legat. Samtidig er Opti-sejleren en rigtig god ven for de andre i klubben, understreger legatets bestyrelse.   

I næsten halvdelen af sit liv har Esther sejler i Aarhus Sejlklub, hvoraf flere af årene har været på konkurrenceniveau. Det har betydet mange stævner, mens hun også blev klubmester i klubben. 

- Esther er en sejlerpige af en helt særlig støbning. Hun er klubbens eneste A-sejler, hun stiller op til mange stævner og vinder faktisk ofte. Det er en stor og vigtig inspiration for mange af klubbens andre sejlere, både piger og drenge, forklarer ungdomsleder i Aarhus Sejlklub, 
Jakob Gadegaard Bendixen i en pressemeddelse. 

Hepper på konkurrenterne

Det er ikke kun som sejler, at de andre klubmedlemmer ser op til Esther. Hun er også med til at sikre den gode stemning blandt kammeraterne: 

- Ved siden af sine gode evner i jollen er Esther meget afholdt blandt de andre sejlere. Hun blev i 2016 valgt til ”Årets Sejler”, blandt andet fordi hun udviser en exceptionel grad af sportmanship. Esther spreder glæde blandt de andre sejlere med sit gode humør, og hun er en rigtig god kammerat, der gerne hepper på en konkurrent, understreger ungdomslederen. 

Det sidste kan der blive rig mulighed for i den kommende sæson. Her vil sejleren gå all in på ranglistestævnerne i et forsøg på at kvalificere sig til de Nordiske Mesterskaber. Derfor er den ambitiøse sejler heller ikke gået på vinterpause, men trodser det kolde vejr på Aarhusbugten. 

Sammen med æren følger også 10.000 kr. fra Viggos Legat, som et konkret bidrag til Esthers udvikling som sejler og hendes ambitiøse mål i 2018. 

Om Viggos Legat:

Da Viggo Jakobsen (også kendt som Mr. Optimist) fyldte 100 år, blev dagen fejret med indstiftelsen af »Viggos Legat til dygtige optimistsejlere og til optimistsejlads i Aarhus« på initiativ af Dansk Sejlunion og Aarhus Sejlklub. Formålet er at yde et kontant tilskud til udvikling af unge optimistjollesejlere, der sejler i Aarhus Kommune.

Der lægges vægt på, at legatmodtagerne er dygtige i ordets egentlige forstand: ihærdighed, engagement, vedholdenhed, talent, kammeratskab er kodeordene for tildelingen. Legatet er finansieret af en indsamling, som blev igangsat på Viggo Jakobsen 100 års fødselsdag.  

Viggos Legat er blevet uddelt årligt siden 2015. Første modtager var Johannes Birk fra Kaløvig Bådelaug. Legatet var med til at sikre, at Johannes kunne deltage i Nordisk Mesterskab i Helsinki i sommeren 2015. Johannes er siden vokset ud af Optimisten og er nu en meget aktiv Zoom8-jollesejler.

I 2016 modtog Mads Wegener Larsen fra Solbjerg Optimisterne legatet. Legatet gav Mads mulighed for at blive skipper i egen Optimistjolle. Mads blev i efteråret 2016 udnævnt som international Musto-ambassadør. I 2017 modtog Egå Sejlklubs Niclas Harboe Holt legatet, som gav mulighed for at købe en hurtig Optimistjolle.  

Legatets bestyrelse er sammensat af en af Viggo Jacobsens familie udpeget repræsentant, sejlklubberne i Aarhus, erhvervslivet i Aarhus og Dansk Sejlunion.  Den nuværende bestyrelse består af: Ole Jacobsen (Viggo Jacobsens søn), Jens Erik Hansen (Aarhus Sejlklub), Peter Warrer (Lindberg Optik), Finn Beton Jensen (Sailing Aarhus) og Leon Träger (Dansk Sejlunion). 

content-loader
content-loader
content-loader