Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Thomas Iermiin, tv., og Michael Floor står ved rattet på E4eren, der blev designet i 2016, men siden er den blevet opdateret med nyt design. Fotos: Troels Lykke
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Elan E4 solgt til dansker - vi var om bord i Egå - se galleri

Den slovenske båd vakte opsigt under Copenhagen Boat Show, hvor flere hundrede nysgerrige sejlere var om bord. Båden er designet udefra og ind, da sejlglæden vægter meget højt, men samtidig er der god plads i den 35 fods båd med højt fribord.

Af Troels lykke |

Den 35 fods Elan E4 er inspireret af VO 65 bådene med dobbelt ror, bred hæk, stejl stævn, chine på fribordet, en skarp kant. Stregerne er slået af den anerkendte designer Rob Humphreys.

Fribordet er højt, hvilket giver god plads om læ, men med et højt fribord slipper du for at lave en grim overbygning. På denne E4 er ruftaget lavt og ser godt ud.

Dyrker sejlglæden

Tur- og kapsejlasdsbåden E4 er skabt til at sejle hurtigt og sikkert for sejlere, der hader at sejle i en kedelig, tung båd, der ikke rykker, når der hales hjem i sejlene.

Elan 4 dyrker sejlglæden, hvilket mange heldigvis sætter pris på. Indretning og plads er ikke alt. 

Minbaad.dk skulle have testet båden i Egå, men der var ingen vind. Vi var dog om bord og fik en forklaring om båden af importørerne Thomas Iermin og Michael Floor fra Floor Yachts i Randers.

Båden har et stort velfungerende cockpit og løjgangen er elegant placeret i cockpitbunden, så man ikke skvatter over den. Harken-spillene er også sænket elegant i cockpitkarmen.

Dyb T-køl

Båden, der er vakuumstøbt, vejer 5,1 tons, hvilket hverken er let eller tungt, men T-T-kølen stikker 2,15 meter og det giver alt andet lige højde og fart.

E4 er med moderne Seldén-rig med gennemgående høj mast, der er 17,61 meter over vandoverfladen, skjult forstagsrulle, integreret bovspryd, 2-bladet Flexofold, 6 Harken-spil, 30 hk Volvo Penta-motor og et stort cockpit

- Elan E4 leveres med et omfattende standardudstyr til kapsejlads og cruising, og udstyret er hentet fra den dyreste hylde, som fx Harken og OneSails og blokke er med kuglelejer.

Vakuumstøbt skrog

Elan E4 har vakuumstøbte skrog, noget der sikrer dig en stiv, stærk og sikker båd, siger den 54-årige Thomas Iermiin, der skal sejle kapsejlads og tur i båden.

I Danmark er der i år solgt en E4 og den anden, der er i Egå er en demobåd, der bliver vist rundt i Danmark i 2020. Lige nu står båden på land og kan i showroom i Randers hos Floor Yachts.

E4
Skroglængde        10.60 m 
Vandlinje               10.10 m 
Bredde                     3.50 m  
Dybgang (standard)    2.15 m  
Dybgang (option)    1.70 m  / 2.35m 
Vægt                  5.132 kg 
Køl (standard)    1.385 kg 
Køl (option)        1.560 kg 1.300 kg 
Vandtank              185 liter
Dieseltank             75 liter 
Motor (standard)    22 kW / 30 hk  Volvo Penta
Motor (option)    29 hk  Yanmar
Mastehøjde      17.61 m  
Storsejl              35.91 m2 
Fok                   29.68 m2 
Gennaker         110.00 m2

Pris ab værft i Slovenien  1,45 mio. kr. inkl moms

Forhandler www.flooryachts.dk 

Værft www.elan-yachts.com

content-loader
content-loader
content-loader