Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Minbaad.dk ser frem til at teste Elan E5 i år. En båd, der fuldt sejlklar koster 2,3 mio. kroner. PR-foto
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Thomas iermiin fra Floor Yachts giver rundvisning i video, da vi møder ham på boot-udstilling i Düsseldorf i januar 2020. Fotos: Troels Lykke
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt

Elan E5 - racing-mandens herlige kompromis til tur- og kapsejlads

Den 39-fods slovenske båd har dét, som kap- og tursejlere kan lide. Elan E5 er nemlig smuk, hurtig, godt udstyret med moderne skrog, men kan også bruges af enhver familie. Thomas Iermiin fra Floor Yachts giver en rundvisning. Se også galleri.

Af Troels lykke |

Elan E5 er skabt til at sejle hurtigt med en køl, der stikker 2,40 meter, men man kan også få den med mindre køl, så den kan komme ind i de små danske havne.

Elan E5 er nemlig også til tursejlads. Den har tre kahytter, plads til seks sovende personer. Forkøjen er måske en anelse smal, men det går fint. Et smalt forskib gør samtidig, at sloveneren går bedre gennem bølgerne.

Inspireret fra Volvo-bådene

Den 39 fods båd, der vejer 7,7 ton, er inspireret af Volvo Ocean Race-bådene, forklarer sælger fra Floor Yachts i Randers, Thomas Iermiin. 

Skroget er bredt agter til også og har knækspant. I cockpittet ser man, at intet er tilfældigt, båden er skabt til at sejle.

Harken-spillene og Spinlock-aflasterne sidder, hvor de skal, og der er fodstøtte på cockpitbænkene, der dog er en anelelse korte, men det er de på de fleste både i dag. Man kan dog fortsat slikke sol på dem.

Positivt er det samtidig, at der er et højt rygstøtte i cockpittet.

Elan E5:
Længde: 11.96 m

Bredde: 3.87  m

Vægt: 7.767 m

Dybdegang: 2,40 m (max)

Motor, Volvo Penta HK: 38

Brændstoftank: 132 l

Vandtank: 277 l

Kahytter/sovepladser: 3 / 6

Pris, ab værft: 1,97 mio. kr.

Pris, sejlklar: 2,3 mio. kr.

Forhandler: www.flooryachts.dk

content-loader
content-loader
content-loader