Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Elan GT6 er en del af værftets GT-serie. En serie, der står for Grand Turismo, hvilket betyder cruising på højt plan uden at gå på kompromis med hverken sejlegenskaber eller sejlglæde. Foto: Elan Yachts

Elans GT6-flagskib er udviklet i samarbejde med Porsche

Bilproducentens sporty DNA fornemmes på den knap 50 fod lange luksusyacht, der forhandles i Danmark. For omkring 3,5 millioner kroner kan båden blive din.

Af Sara Sulkjær |

Slovenske Elan Yachts er ikke bange for at lade sig inspirere. Ikke mindst, når snakken falder på design og innovation, hvor det centraleuropæiske værft gerne tager ved lære af andre brancher - blandt andet i deres nye flagskib GT6, der er udviklet i samarbejde med Studio F.A. Porsche. 

Et samarbejde, der har bragt nye designelementer og løsninger ombord på den knap 49,8 fod lange luksusyacht.

Cockpittet i fokus

Sejlbåden følger i kølvandet på den succesrige lillesøster, GT5, men er designet med en større luksus for øje, ligesom Porches sporty DNA fornemmes på båden:

- Den grundlæggende idé er at skabe en moderne og unik sejloplevelse, der forener natur og teknologi med at sejle på de åbne have, forklarer Christian Schwamkrug, designdirektør hos Studio F. A. Porsche til Elan Yachts hjemmeside, og uddyber:

- Yachtens eksteriør-fokus er at kombinere minimalisme med dynamik ved at bringe vandsport nærmere naturen. Resultatet er et fantastisk cockpit sammensat af modellerede volumener inspireret af aerodynamiske elementer brugt i sportsbiler. De omhyggeligt buede overflader giver mulighed for en smuk opblussen af lys samt refleksioner af himmel og hav.

Forhandles i Randers

For danske købere er yachten let tilgængelig. Randers-virksomheden Floor Yachts har nemlig sikret sig rettighederne til handel med Elan-bådene, hvorfor det seneste skud på stammen ligeledes kan erhverves gennem den danske forhandler:

- Dækslayoutet er designet til shorthanded-sejlads med alle hal og fald ført tilbage til rorsmanden. Om læ finder du alt det plads, lys og funktionalitet, du kan forvente af Elans nye flagskib, lover Floor Yachts sine danske kunder.

Specifikationer:

Længde: 15,14 m / 49,8 fod

Skroglængde: 14,325 m / 47 fod

Vandlinje: 13,495 m / 44,3 fod

Bredde: 4,49 m / 14,9 fod

Dybgang (standard): 2,45 m / 8,04 fod

Dybgang (tilvalg): Ca. 2,15 m / 7,06 fod

Vægt: 14.327 kg

Motor (standard): Volvo Penta 60 hk

Vandtank: 500 liter

Brændstoftank: 300 liter

Kahytter / sovepladser: 3 / 6

Pris i Danmark: Fra 3.467.813,00 DKK

Læs mere hos Floor Yachts her.

content-loader
content-loader
content-loader