Gå til hoved-indhold
Test
Cockpittet i Amel 50 er meget beskyttet på Atlanterhavskrydserens dækshus. Regulering af sejl foregår elektrisk.
Test

Synkefri Amel 50: Sikkerhed og luksus over Atlanterhavet

Test fra arkivet. Franske Amel 50 er en helt anderledes båd, end vi før har prøvet. Den synkefri båd har kahytsdøre, der kan lukkes ved at spænde et bræt foran døren. For og agter er der vandtætte rum.

Af Troels Lykke |

Tæt på kysten, i let vind og solskin, virker Amel 50 for beskyttet, men kommer du ud på de store bølger, kommer båden fra La Rochelle-værftet til sin ret.

Den er nemlig bygget til at kunne sejle på Atlanterhavet. Den er samtidig rigget med stagsejl, der gør det lettere at skifte sejl i hårdt vejr, ligesom det gør riggen endnu stærkere til den 22 meter høje mast.

Kahytsdørene kan lukkes effektivt ved at spænde et bræt foran døren. For og agter er der også vandtætte rum. Amel 50 er derfor synkefri.

Der er meget elektronik om bord, og køber du en Amel 50, sender Amel-værftet, der har 120 ansatte, en af deres medarbejdere med ud. En medarbejder, der vil sørge for, at den nye ejer lærer al elektronik om bord.

8,6 mio. kroner

Det er en kostbar båd. Amal 50 koster således 8,6 mio. kroner, men der var også ekstraudstyr for én mio. kroner på denne båd, vi testede, såsom aircondition, generator, elektriske spil og dropdown-bovpropel.

Båden var langsom i optrækket, men når den endelig kom op i fart, gik den godt og var i balance på rattet.

Nede i kahytten var den apteret i lys eg. Det var foretaget i høj kvalitet. Båden efterlader et overordnet indtryk af luksus, hvilket man også kan forlange med en så høj pris.

Lidt specielt er det, at dækket ligner teak, men er i glasfiber, et såkaldt ’Amel-teak’, forklarer værftets sælger, Antoine Rioton.

Amel 50
Længde: 16,50 m 
Vandline: 14,50 m 
Bredde: 4,79 m 
Dybgang: 2.15m 
Vægt: 18.750 kg 
Køl: 5.360 kg 
Sejlareal (100% foretriangle): 126m2 
Sejlareal / forskydningsforhold: 19.9
Sovepladser: 6
Motor: 110 hk akseldrev
Vandkapacitet: 600 l
Brændstofkapacitet: 675 l 
Pris fra: 8,6 mio. kr.
Design: Berret Racoupeau Yacht Design
Værft  amel.fr/en/amel-50/

Minbaad.dk testede båden i 2018.

content-loader
content-loader
content-loader