Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
I alt tolv sejlere er ombord på trimaranen under rekordforsøget. Foto: Spindrift Racing

Spindrift 2 jagter Jorden rundt-rekorden for tredje gang

Natten til onsdag planlægger det franske team endnu engang at krydse startlinjen i jagten på den ombejlede rekord. Skal missionen lykkes, må Yann Guichard og resten af besætningen i gennemsnit sejle 23 knob på benet mod Kap Det Gode Håb, vurderer holdet.

Af Sara Sulkjær |

Tredje gang er lykkens gang. 

Et ordsprog, som franske Yann Guichard og resten af teamet ombord på Spindrift 2-trimaranen sætter deres lid til forud for deres tredje rekordforsøg Jorden rundt. 

Følger passaten

Første gang besætningen krydsede startlinjen var i 2015, hvor det lykkedes sejlerne at nå rundt om Jorden på 47 dage.  

En fin tid, der dog ikke matcher Francis Joyons 40 dage, 23 timer, 30 minutter og 30 sekunder lange rekord fra 2017.

Her, to år efter, kan Joyon fortsæt glæde sig over at have rekorden under sine vinger - også selvom Guichard og Spindrift-besætningen i 2019 gjorde et ihædigt forsøg på at fravriste franskmanden titlen. 

Problemer med roret kom dengang i vejen for Guichard, der i stedet satser stort på at tage den eftertragtede rekord, når han og elleve gaster sætter jagten ind natten til onsdag:

- Vi burde være i stand til at forlade den østlige del af Biscayen med en moderat vind, og derefter vil vi drage fordel af passatvinden, forklarer Yann Guichard til teamets hjemmeside. 

Udfordring i Det Indiske Ocean

Herefter rettes stævnen mod Kap Det Gode Håb, som Spindrift 2 i fjor nåede på rekordtid. Selvom denne succes skulle gentages under det tredje forsøg, er sejren dog langt fra i hus.

Blot 5 dage og 21 timer brugte Francis Joyon på at krydse Det Indiske Ocean, der venter sejlerne efter rundingen af kappet.

En tid, der næppe slås af Guichard. Rekordjægerne går derfor benhårdt efter en gennemsnitsfart på 23 knob til Sydafrika, hvilket kan sikre teamet et kærkomment margen forud for Det Indiske Ocean.

Kilde: Spindrift-racing.com

content-loader
content-loader
content-loader