Gå til hoved-indhold
Den 103 fod lange Spindrift-trimaran er i øjeblikket på vej mod startlinjen i Jules Verne Trophy. Foto: PR-fotoKapsejlads
Den 103 fod lange Spindrift-trimaran er i øjeblikket på vej mod startlinjen i Jules Verne Trophy. Foto: PR-foto

Opdateret: Nedtur for Spindrift 2 - smider masten på vej til startlinjen

Anden gang blev ikke lykkens gang for Spindrift-teamet. Ved 16-tiden måtte besætningen droppe riggen. Teamet havde ellers gode chancer for at slå Jules Verne Trophy-rekorden.

Af Sara Sulkjær |

For en uge siden måtte et ærgerligt Spindrift-team vende stævnen retur mod Brest. Et pludselig ændret vejrvindue gjorde dengang en Jorden rundt-rekord umulig.

Nu kan det franske team tilføje endnu et mislykket forsøg til logbogen. Omkring kl. 16.00, da Spindrift 2 endnu var på vej mod startlinjen, fik trimaranen problemer med den 42 meter høje mast, der var specialdesignet til rekordforsøget.

Må droppe riggen

Opdateret kl. 19.09: Spindrift 2 loggede 15-18 knob og sejlede med to reb i storsejlet og J3 i 30 knobs vind, da uheldet indtraf. 

- Besætningen er i god behold. Alting gik så hurtigt. Masten faldt til bådens læside. Forholdene var ikke så ekstreme. Det er for tidligt at sige, hvad der præcis skete. Vi måtte droppe riggen for at sikre båden og forberede den til bugsering, forklarer skipper, Yann Guichard, der med resten af besætningen nu slæbes mod Brest.

kl. 16.52: Hvor stort et omfang skaderne har er i øjeblikket uvist, ligesom der heller ikke er meldinger om, hvordan planen for teamets næste timer ser ud. 

Ét er dog sikkert: Besætningen ombord har ikke pådraget sig skader, og shorecrewet arbejder på højtryk for at finde en løsning. 

Hurtigere end tidligere

Kl. 16.04: I morges stævnede Spindrift-trimaranen ud fra havnen i Brest for i aften at nå startlinjen, hvorfra jagten på Jules Verne Trophy skydes i gang. 

Et trofæ, der gives til teamet, der er i besiddelse af den hurtigste tid Jorden rundt. I øjeblikket er det trimaranen IDEC Sports rekordtid på 40 døgn, 23 timer, 30 minutter og 30 sekunder, der er målet for Spindrifts forsøg. 

Trods det faktum, at det langt fra er en optimal vejrprognose, teamet har valgt at sejle på, virker det sandsynligt, at Spindrift 2 kan nå IDEC's tid. 

Med meget vind ved sejladsens start viser de foreløbige beregninger, at rekordjægerne vil nå Ækvator efter omkring 5 dage og 5-10 timer. Det vil være 9-14 timer før, end IDEC Sport krydsede breddegraden ved deres rekord sidste år. 

Anstrengende timer

Selvom holdet nu har ligget standby i to måneder og er 100 % klar til at jagte Jorden rundt-rekorden, må teamet dog forberede sig på nogle hårde starttimer:

- Det ser ud til, at de første 12 timer vil blive anstrengende, men så vil vinden falde ved Cape Finisterre (Nordvestspanien, red.) til mere jævne passatvinde, og vi vil lave en masse bomninger hen imod Kanarieøerne, siger skipper, Yann Guichard og fortsætter:

- Den 25-30 knobs vind vil tiltage, når vi krydser Biscayen, og vi forventer høj sø med fem meter høje bølger, slutter han. 

Se Spindrift 2 sejle fra havnen i Brest i morges her: 

 

 

content-loader
content-loader
content-loader