Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Skipper Peter Warrer står i spidsen for det unge KDY-mandskab. Foto: Nord Stream Race / Anya Semeniouk

Danskerne næstbedst i Nord Stream Race - slår Sverige i nabodysten

Efter en sejr efter protest på sidste ben tager KDY-holdet en samlet andenplads med til Danmark fra den baltiske langdistancesejlads, seks point foran svenskerne på tredjepladsen. Det skadede besætningsmedlem Anders Yde tog imod sejlerne i Skt. Petersborg.

Af Sara Sulkjær |

Opdateret torsdag kl. 8.38 med citat af skipper Peter Warrer og resultater efter protest

Nord Stream Race sluttede med et brag for de fem baltiske besætninger, da de i hård vind måtte kæmpe sig mod mållinjen i russiske Skt. Petersborg. 

En sejlads, som det danske KDY-hold formåede at vinde foran værterne fra Rusland, der udelukkende er noteret for top-3-placeringer på vejen fra Kiel til den russiske havneby.

- Vi havde et helt fantastisk ride fra Helsinki til Skt. Petersborg i en rekordtid på 15 timer med 26 knob i ryggen og en fart langt over 20 knob, beretter skipper Petter Warrer, der med sine 65 år suverænt er ti-mandsbesætningens veteran.

Resten består nemlig af udvalgte talenter med OL-drømme.

Danskere nedlagde protest

En forkert placeret båd i målområdet på sidste etape var imidlertid ved at fravriste de talentfulde danskere sejren.

Her måtte KDY'erne, der på daværende tidspunkt førte klart, vende for at fange målbåden rigtigt.

Således kom russerne lige akkurat foran - og tog umiddelbart etapesejren.

Men danskerne nedlagde protest, fik medhold og tog etapesejren. 

Sikker sejr til Rusland

Med den svenske ClubSwan 50 på benets tredjeplads forsvarer danskerholdet samtidig den samlede andenplads i tabellen.

Dermed må de gul/blå-sejlere tage til takke med bronzemedaljen, mens danskerne, seks point foran, kan modtage sølvmedaljerne under fredagens medaljeceremoni.

Øverst på podiet kan det russiske hjemmebanehold lade sig hylde. Med fire point til andenpladsen og tre prikker på resultatlisten sikrer de dygtige sejlere en flot og overbevisende sejr til landet i øst.

Ydes skulder af led

Blandt de fremmødte, der på kajen i Skt. Petersborg stod klar for at tage imod Swan-flåden, var danskernes sejlerkollega Anders Yde. Den blot 20-årige gast måtte stå af efter benet til Helsinki, hvor hans skulder undervejs blev revet af led i en bomning:

- Det var noget af en omgang. Jeg er rigtig ked af, at jeg ikke kan sejle med drengene på det sidste ben. Vi har udviklet et super sammenhold og jeg er rigtig stolt, af at være en del af holdet og det vi har udrettet sammen, fortæller Yde til Sejlsportsligaens Facebookside.

Se de samlede resultater fra Nord Stream Race her.

content-loader
content-loader
content-loader