Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Frem til tirsdag aften kan bådene ses ved Ofelia Plads i København. Foto: Nord Stream Race / Andrey Sheremetev

Danskerne kom først til København i Nord Stream Race - følg inshore-sejladser tirsdag

Unge KDY-talenter med Peter Warrer i spidsen var hurtigst på benet mellem Kiel og København. Mandag eftermiddag gik danskerne i land i hovedstaden, hvorefter nysgerrige kunne kigge nærmere på de hurtige ClubSwan 50'ere. Tirsdag aften rettes stævnen mod Stockholm.

 

Af Sara Sulkjær |

De danske KDY-repræsentanter i Nord Stream Race, distancesejladsen mellem Tyskland og Rusland med en række stop-overs undervejs, har i den grad formået at drage fordel af hjemmebanen. 

Mandag eftermiddag kunne teamet med skipper Peter Warrer og en række unge talenter som de første således krydse mållinjen ved København, efter at de fem ClubSwan 50'ere søndag kl. 16.00 satte kursen mod nord fra tyske Kiel. 

Skuffende inshore-sejladser

Det var samtidig det første offshore-ben i sejladsen, der startede i weekenden med inshore-sejladser i Kiel. Her måtte danskerteamet se sig slået af de resterende hold fra Rusland, Sverige, Finland og Tyskland, der tilsyneladende havde langt lettere ved at læse vindspringene nær land. 

Med en bund- og topplacering lander danskerne midt i tabellen på en samlet tredjeplads, mens de svenske sejlere har lagt sig i spidsen med en førsteplads i Kiel og en efterfølgende placering som nummer tre på benet mod den danske hovedstad.

På andenpladsen huserer de russiske sejlere, der har inkasseret en anden- og tredjeplads. Blot ét point skiller dog hvert enkelt hold i tabellen, hvorfor meget kan ske, inden sejlerne den 5. juli rammer endestationen i Skt. Petersborg.

Følg med fra egen båd

Skal danskerne gøre sig forhåbninger om at stille sig på podiet i den russiske havneby, må niveauet på havsejladserne opretholdes, ligesom de korte inshore-sejladser, der er på programmet i hver værtsby, bør forbedres.

Forbedringer, som sejlerne får mulighed for at fremvise tirsdag, hvor der sejles inshore ud for Tuborg Havn. Fra egen båd er det muligt at følge sejladserne mellem kl. 12.00 og 14.00.

Se med kan private sejlere også, når de fem konkurrencebåde samme aften atter fortøjningerne kl. 19.00, hvor kursen sættes mod den svenske hovedstad, Stockholm.

Læs mere om Nord Stream Race her.

content-loader
content-loader
content-loader