Gå til hoved-indhold
Tur
I en blot 16 fod lange jolle har Will Hodshon og Rich Mitchell sejlet rundt om Storbritannien. Foto: YouTube
Tur
Sejlernes rute om Storbritannien. Foto: Nipegegiroundbritain.com

Wayfareren Nipegegi har sat rekord - Storbritannien rundt på 15 dage

Søndag den 30. juni klokken 18.42 lokal tid satte Nipegegi og besætning rekord. På 15 dage og fire timer har de sejlet hele Storbritannien rundt i den 16 fod lange jolle. - Ekstrem og særdeles imponerende, siger dansk Wayfarer-sejler om turen.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Turen foregik non-stop og uden udefrakommende hjælp. Sejlerne startede i Salcombe i Storbritannien og sluttede samme sted 15 dage senere.

Den 60 år gamle Wayfarer, Nipegegi, blev sejlet af Will Hodshon på 42 år og Rich Mitchell på 44 år.

Held på spil

En flot bedrift af det midaldrende sejlerpar, der har mødt beundring i såvel ind- som udland - også i det danske Wayfarer-miljø:

- Med tanke på vind, vejr og trange forhold kræves en særdeles grundig planlægning og testning af så at sige alle forhold og udstyr. Som Wayfarer-sejler i 53 år vurderer jeg turen som ekstrem og særdeles imponerende. Dog nok også med en del held, understreger Ken Jensen overfor Minbaad.dk.

- Dagens moderne, ofte imponerende og lette udstyr må alligevel have en meget høj grad af god, solid brugsevne i mange dage, og selv dér kræves sejt sømandsskab, fortsætter han.

Fokus på havmiljøet

Turen målte 1390 sømil, som parret altså tilbagelagde i den 16 fod lange Wayfarer. Duoen håber nu på at Guinness World Records vil verificere deres rekord.

Sejlerne tog turen for at sætte fokus på velgørende formål, og til BBC udtaler de:

- Vores bedsteforældre havde måske set 100 hvaler, vi så måske 10. Hvor mange vil vores børn se? Med det her mindset skal vi virkelig passe på det, vi har, forklarer Mitchell.

Kilder: Nipegegiroundbritain og BBC

content-loader
content-loader
content-loader